Hlavní obsah

Porazil Jablonec, přesto končí. Skuhravý už z rodinných důvodů netrénuje Opavu

Opava
Aktualizováno

Nečekaná zpráva. Fotbalisty Opavy už netrénuje Roman Skuhravý. U nováčka první ligy skončil z rodinných důvodů. Nahradí ho Ivan Kopecký. Ke změně přitom dochází jen čtyři dny poté, co Skuhravý dovedl ligového nováčka k prvnímu podzimnímu vítězství nad Jabloncem. O trenéra navíc během jeho působení ve Slezsku byl zájem i v dalších prvoligových klubech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Skuhravý opouští Opavu.

Článek

Nováček má po sedmi kolech jen čtyři body. Fotbal, který mu Roman Skuhravý dlouhodobě ordinoval, se však líbí. Proto je změna na lavičce překvapivá.

„S trenérem jsme měli jedinečnou dohodu, že spolupráci může kdykoliv ukončit z rodinných důvodů. Na začátku týdne nás požádal, zda by ji mohl využít. My jsme jeho požadavku, i když velice neradi, vyhověli," vysvětluje na klubovém webu Marek Hájek, předseda představenstva SFC Opava.

„Spolupráce s Roman Skuhravým byla pro náš klub velkým přínosem a vyústila v postup do nejvyšší soutěže. S velkou úctou mu za odvedenou práci děkujeme. Více tuto záležitost, s přihlédnutím, že jde o rodinné důvody, nebudeme komentovat. Případné další a bližší vyjádření jsou věcí trenéra Skuhravého," dodává Hájek.

Sám Skuhravý v rozhovoru pro Deník uvedl, že se tak rozhodl proto, aby mohl být s rodinou, která žije v Jablonci. "To rozhodnutí jsem udělal v neděli ráno, když mi syn řekl, že by byl raději, abychom s Jabloncem prohráli a já byl s ním doma," prohlásil Skuhravý. "Já se chci věnovat svému synovi a musím pracovat v jeho blízkosti," dodal.

Klub tedy musel rychle najít náhradu. Jak předesílá, jednal se dvěma kandidáty. „Rozhodli jsme se pro angažování Ivana Kopeckého. Jedná se o trenéra, který prošel první ligou jako hráč i trenér. Je naladěn na stejné vlně jako Roman Skuhravý. Navíc byl u nás v Opavě na stáži," vysvětluje generální manažer Alois Grussmann.

Nový trenér povede první trénink ve čtvrtek. Realizační tým zůstává zachován ve složení vedoucí mužstva Jaroslav Rovňan, asistent trenéra Josef Dvorník a trenér brankářů Michal Kosmál.

Třiačtyřicetiletý Skuhravý byl v Opavě od roku 2016. V první sezóně už sahal po postupu a dovedl tým do finále poháru. V následném ročníku suverénně vyhrál druhou ligu.

Reklama

Související témata: