Hlavní obsah

Zlín - Baník 1:2Baník ukončil vítěznou sérii i neprůstřelnost Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Baroš 0 : 1
65. Pazdera 0 : 2
83. Beauguel 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Zlínští fotbalisté v předehrávce 9. kola první ligy prohráli s Ostravou 1:2. Neprodloužili čtyřzápasovou vítěznou sérii a nevylepšili nelichotivou vzájemnou bilanci s Baníkem. Na domácí Letné si mohli zajistit znovu posun do čela tabulky. Přinejmenším na pár hodin, jenže všechno bylo jinak. Nakonec zůstali čtvrtí jen o skóre před svým dnešním soupeřem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Baroš z Baníku přispěl gólem k výhře svého týmu ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

Neprůstřelnost zlínského brankáře Stanislava Dostála ukončil po 435 minutách Milan Baroš, na 2:0 zvýšil chvíli nato v 65. minutě Lukáš Pazdera. Domácí už jen korigovali gólem Jeana-Davida Beauguela.

Svěřenci trenéra Michala Bílka vsadili na defenzivní taktiku. Pětice bránících hráčů se třemi stopery vytvořila obtížně prostupnou hráz. První skulinku se podařilo najít v úvodní čtvrthodině Stronatimu, jehož hlavička mířící do volné části branky trefila jen Barošova záda. "Ševcům" vázla kombinace, většinou se snažili po zisku míče o nakopávané centry z hloubi pole na vysoké útočníky Beauguela s Poznarem. Záměr ale nejčastěji končil hned u první přihrávky, vysoké míče sbírali bez větších problémů ostravští zadáci.

Domácím se podařila v úvodním poločase jediná nebezpečnější akce, kterou zakončil Bartošák nepřesnou střelou. Baník se pokoušel o postupné útoky, které po pravé straně vedl Fillo a po levé Holzer. Největší nabídku k otevření skóre propásl ve 36. minutě po Barošově přiťuknutí Fillo, který netrefil volnou část zlínské branky.

Po změn stran domácí zvýšili svou útočnou aktivitu, které ale chyběla přesnost v koncovce. Baník udeřil po hodině hry. V 62. minutě po Holzerově naražení prošel Baroš středem obrany soupeře, kličkou si položil i brankáře Dostála a otevřel skóre utkání. O tři minuty později Hrubý z rohového kopu našel volného obránce Pazderu, který přidal druhý gól.

Zlín ale nerezignoval a v závěru vsadil na nátlakovou hru. V 83. minutě se nejlépe orientoval ve skrumáži Beauguel a kontaktním gólem vykřesal naději na zvrat. Vyrovnat se Zlínu už ale nepodařilo. Baník výhrou napravil poslední dvě nevydařená kola, ve kterých nedal branku a získal jen bod.

9. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Baník Ostrava 1:2 (0:0)
Branky: 83. Beauguel - 62. Baroš, 65. Pazdera. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Pochylý. ŽK: Bartošák, Bačo, Hronek - Stronati. Diváci: 5898
Zlín: Dostál - Bačo, Buchta, Gajič - Podio - Matejov, Lukáš Holík (55. Hronek), Jiráček (82. Železník), Bartošák (75. Libor Holík) - Beauguel, Poznar. Trenér: Bílek
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý (84. Procházka), Holzer - Baroš (75. O Šašinka), Diop (90.+3 Mešaninov). Trenér: Páník

Reklama

Související témata: