Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 1:0Výhru nad Klokany vystřelil Zmrhal. Sešívaným ale hosté po půli zatápěli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Zmrhal 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Pražská Sparta se z první příčky radovala necelých 24 hodin, pozici lídra si v dohrávce 9. kola fotbalové ligy od nenáviděného rivala vzala zase zpátky Slavia. Díky vítězství 1:0 nad Bohemians 1905 ve vršovickém derby, které zařídil Jaromír Zmrhal. Triumf byl však vykoupen, červenobílí přišli o útočníka Tecla, který si zle pochroumal koleno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jaromír Zmrhal slaví svoji trefu v derby proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Po zahřívací půlhodině, v níž měli ke gólu blíž hosté (nastřelili Martinem Haškem břevno a nezvládli nadějné přečíslení), zmáčkli slávisté soupeře do kleští. Vytvořili si drtivý tlak, klokany nepustili několik minut ze šestnáctky.

To už hráli bez Tecla, kterému se po vzdušném souboji s Krchem po dopadu prolomilo koleno. Útočník věděl hned, že je zle, rukou signalizoval příchod lékaře. Následně byl na nosítkách, s hlavou ukrytou v dlaních, odnesen do kabiny.

„Luplo mu v koleně, leží v kabině. Po derby pojede na magnetickou rezonanci. Stejně tak Coufal, kterého v šatně přemlouvali, ať už do druhého poločasu nenastupuje," uvedla o přestávce televizní stanice O2 TV Sport.

Náhrada za Tecla? Čerstvá posila z Příbrami Jan Matoušek. Už do přestávky mohl dvakrát skórovat, pokaždé zbrkle přestřelil. Klid v koncovce naopak prokázal Jaromír Zmrhal, který levačkou propálil Valeše. V Edenu se trefil po třech dnech, ve čtvrtek rozhodl duel Evropské ligy s Bordeaux (1:0). V závěru úvodních dějství mohl zvýšit Souček, proti jeho hlavičce z malého vápna vytasil Valeš fantastický zákrok.

Druhý poločas, to už byl jiný příběh. V 55. minutě slávistům zatrnulo. Zpackaným přímým kopem založili soupeři brejk, Reiter se hnal od půlicí čáry sám na branku. Jenže Zelený ho před vápnem dohnal, skluzem ho připravil o míč.

Zelenobílí tento moment nabil, začali mít pohybově navrch, sbírali odražené míče. A působili favoritovi potíže. V rozmezí dvou minut byli dvakrát blízko vyrovnání. Nejprve Kolář s vypětím všech sil vyškrábl Schumacherův přetažený centr, vzápětí vypálil tvrdě Filip Hašek, následnou dorážku Vodháněla si málem srazil do vlastní sítě Kúdela. Houževnatí klokani bojovali o bod do samého konce, favorit však těsné vítězství uhájil.

Fotbalová liga - 9. kolo:
Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 37. Zmrhal. Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Ratajová - K. Hrubeš (video). ŽK: Zelený, Frydrych - Krch. Diváci: 15 272.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený - Souček - Stoch (87. Frydrych), Baluta (68. Traoré), Hušbauer, Zmrhal - Tecl (25. Matoušek). Trenér: Trpišovský.
Bohemians: Valeš - Dostál, Bederka, Krch, Schumacher (85. Šmíd) - Reiter, F. Hašek, Martin Hašek ml., Vodháněl (76. Bartek) - Nečas, Záviška. Trenér: Martin Hašek st.

Reklama

Související témata: