Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 3:0Jablonec srazil matnou Plzeň, debakl mistrů dirigoval Trávník

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Trávník 1 : 0
39. Trávník 2 : 0
56. Chramosta 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Plzeň jede z venkovního stadiónu opět se sklopenými hlavami. Jablonec na Střelnici rozdrtil v dohrávce devátého ligového kola Západočechy jasně 3:0, což se mu povedlo poprvé po dlouhých devíti letech. Hlavní roli hrál domácí špílmachr Michal Trávník, který byl u všech branek týmu Petra Rady. Dvakrát skóroval, třetí branku připravil pro Jana Chramostu. Úřadující mistr tak pár dnů před pátečním šlágrem se Spartou utrpěl nečekaný debakl a v tabulce mu patří třetí příčka s tříbodovým odstupem na Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Chramosta oslavuje s jabloneckými spoluhráči gól proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Už první poločas patřil jasně zelenobílým, kteří šli v pauze do kabin zaslouženě s vedením 2:0. V 7. minutě ještě Michal Trávník trefil z úhlu boční síť, ale o dvacet minut později se již radoval. Pro něj netradičně hlavou. Po centru Chramosty zůstal před malým vápnem nehlídaný mezi Romanem Hubníkem a Davidem Limberským a s jemnou tečí prvně jmenovaného mířil přesně k tyči.

A ve 39. minutě slavil znovu. Balón mu těsně před vápno nahrál Lukáš Masopust a Trávník míč poslal pravačkou křížnou střelou parádně do šibenice.

Kromě Trávníka mohl skóre otevřít dříve již Vladimir Jovovič. Jeho technickou střelu však Kozáčik vyrazil v 10. minutě na roh. V 18. zase Chramosta v dobré příležitosti trefil jen gólmana Viktoriánů, chvíli předtím zase penaltou zaváněl Hubníkův souboj s Masopustem.

Ani po přestávce Plzeň nezabrala

První půle byla zkrátka jen o šancích domácích. Tým Pavla Vrby přímo na branku nevystřelil v úvodním dějství ani jednou. Mimo vyslal jeden pokus.

Po pauze vyměnil trenér Plzně Daniela Koláře za Aleše Čermáka, Jablonec však hosty dál přehrával. V 56. minutě to bylo už 3:0 pro domácí, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Chramosta.

Hosté mezi tyče poprvé zamířili až v 67. minutě, ale střídající Tomáš Chorý trefil jen připraveného gólmana Vlastimila Hrubého. Zmar Západočechů dokumentoval o chvíli později Jan Kopic, který místo střely jen promáchl.

Viktoriáni v závěru hrozili převážně z rohových kopů, jenže domácí obrana pracovala bezchybně. Zápas navíc nedohrál kvůli zranění kapitán hostů Hubník. To domácí končili v euforii, každou úspěšnou přihrávku diváci odměňovali aplausem.

Zatímco zelenobílí si po pohárové prohře s Rennes spravili chuť svalením mistra, Plzeň po prohře na hřišti Slavie 0:4 venku opět vyhořela.

9. kolo první fotbalové ligy
FK Jablonec – Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)
Branky: 27. a 39. Trávník, 56. Chramosta. Rozhodčí: Franěk – Blažej, Flimmel. ŽK: Limberský, Kolář, Kopic (všichni Plzeň). Diváci: 2782.
Jablonec: Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek – Hübschman – Masopust (73. Kubista), Trávník, Považanec, Jovovič (90.+2 Acosta) – Chramosta (83. Ikaunieks). Trenér: Rada.
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník, Limberský – Hořava (64. Chorý), Hrošovský – Kopic (76. Ekpai), Kolář (46. Čermák), Kovařík – Krmenčík. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: