Hlavní obsah

Další facka v přípravě. Sparta prohrála s třetiligovým soupeřem

Aktualizováno

Zahrát si s třetiligovým soupeřem a zvednout si během reprezentační přestávky trochu sebevědomí? Kdepak, fotbalistům pražské Sparty přípravné duely během podzimu nejdou. V září podlehli 1:3 na Vltavínu a nyní pro změnu prohráli 0:1 s Benešovem, jedenáctým týmem ČFL. Letenští sice prakticky celý druhý poločas odehráli na polovině soupeře, překvapivou porážku ovšem neodvrátili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Golgol Mebrahtu ze Sparty se proti Benešovu neprosadil.

Článek

Reprezentanti odjeli, trenér Zdeněk Ščasný dal v přípravném zápase příležitost zejména hráčům z juniorky a těm, kteří v poslední době tolik nenastupují. Proti Benešovu si tak v tréninkovém centru na Strahově zahráli například Václav Dudl či Ondřej Novotný. Mladíky doplnili zkušenější hráči jako Vukadinovič, Costa, Vatajelu nebo Wiesner. Do branky se postavil Milan Heča.

Největším pozitivem pro Spartu je, že ve druhém poločase se poprvé od květnového zranění kolena dostal na hřiště také útočník Václav Drchal.

V závěru se na hřiště dostal také dorostenec Ondřej Hapal, jeden ze synů nedávného kouče Sparty a nyní trenéra slovenské reprezentace.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Benešov 0:1 (0:1)
Branka: 14. Švantner.
Sestava Sparty: Heča - Wiesner, Štetina (46. Plechatý), Costa - Vukadinovič, Novotný (62. Drchal), Ch. Frýdek (84. Hapal), Chervak (62. Šimáček), Dudl (46. Flak), Vatajelu (46. Plavšič) - Mebrahtu. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: