Hlavní obsah

Karviná lovila na Slovensku. Tým převzal Hrnčár

Karviná
Aktualizováno

V Česku nepříliš známý trenér Norbert Hrnčár je od pondělí novým trenérem Karviné. Slovenský kouč nahradil v sobotu odvolaného Romana Nádvorníka, se kterým v Karviné skončil i asistent Zdeněk Koukal.

Foto: Profimedia.cz

Novým trenérem fotbalistů Karviné se stal Norbert Hrnčár.

Článek

Osmačtyřicetiletému bývalému kapitánovi Slovanu Bratislava Hrnčárovi bude v předposledním týmu Fortuna ligy pomáhat krajan Richard Höger, se kterým působil i v zatím posledním angažmá v Ružomberku. Lavičku slovenského prvoligového klubu ale oba opustili letos v květnu poté, co neuspěli v baráži o postup do předkola Evropské ligy proti Trenčínu.

Hrnčár svou fotbalovou kariéru odstartoval v rodné Nitře, největšího úspěchu ale dosáhl ve Slovanu Bratislava, který s kapitánskou páskou na paži dovedl v roce 1999 k mistrovskému titulu. O pět let později hráčskou kariéru ukončil a dal se na trenérskou dráhu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

U fotbalistů Karviné skončil trenér Roman Nádvorník.

Jaroslav Ožana

Jako hlavní kouč vedl Banskou Bystrici, Myjavu a Ružomberok. Dohromady má v nejvyšší slovenské soutěži odkoučováno 175 mistrovských utkání. Největší trenérský úspěch slavil Hrnčár v sezoně 2016/2017. Ve slovenské nejvyšší soutěži vybojoval 3. příčku a po postupech z prvního a druhého předkola Evropské ligy se Ružomberok utkal ve 3. předkole se anglickým Evertonem, kterému dvakrát podehl 0:1.

Reklama

Související témata: