Hlavní obsah

Tvrdík doskákal na Slavii o berlích, tahoun mu však neunikl. Stoch prodloužil smlouvu o tři roky

Praha
Aktualizováno

Nejlepší střelec fotbalové Slavie v letošní sezoně Miroslav Stoch podepsal s klubem nový tříletý kontrakt, který slovenskému záložníkovi vyprší až v červnu 2022. Prodloužení smlouvy bylo avizováno již na úterý, šéf klubu Jaroslav Tvrdík se však musel podrobit operaci kolena. Do Edenu tak dorazil o berlích až o den později, k podpisu s klíčovým tahounem sešívaných však podle plánu došlo.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slávista Miroslav Stoch se raduje z gólu.

Článek

Během pondělního představení nového majoritního vlastníka, čínské společnosti Sinobo, šéf klubu avizoval, že hned v úterý se Miroslav Stoch upíše Slavii na další tři roky. Prodloužení smlouvy se o den posunulo.

„Miňo Stoch až zítra. Všem, co mi chtějí vyčítat nesplněný slib z TK, se omlouvám. Poněkud neplánovaně jsem byl nucen využít služeb vynikajícího Petra Krejčího juniora z UVN a nechat si odoperovat koleno. Jelikož všichni jedeme na "Cufa", tak zítra doskáču do Edenu a podepíšeme!" avizoval Jaroslav Tvrdík během úterý s odkazem na nezdolného obránce Coufala, který dohrává zápasy i se zraněním.

Podstatné však je, že tahoun sešívaných má od středy novou smlouvu až do roku 2022.

„Pocity jsou skvělé, prodloužení smlouvy vnímám jako odměnu za práci, kterou jsem tu odvedl. Podpisem jsem dal najevo, že se mi ve Slavii líbí a jsem tu moc spokojený," říká na klubovém webu Miroslav Stoch.

„Je jedním z nejlepších střelců naší ligy a velkou osobností Slavie. Jsem rád, že jsme podepsali prodloužení o tři roky. Miňo se s námi bude účastnit jak bojů o mistrovský titul a doufám, že i o Ligu mistrů, tak i o další úspěchy v pohárech," dodává Tvrdík.

Absolutně komplexní hráč

Stoch si během podzimu připsal v lize devět gólů a tři asistence. Z posledních šesti kol vyšel střelecky naprázdno pouze jednou. Po svém příchodu na podzim 2017 se postupně propracoval mezi opory základní jedenáctky.

„Je teď jedním z nejdůležitějších článků. Jsem rád, že svou formu potvrzuje. Co ho znám, je v nejlepším rozpoložení. Absolutně komplexní hráč, nebezpečný při zakládání útoku i v jejich konečné fázi. Bere si míč v pozicích, kdy by si jiný netroufl," chválí oporu trenér Jindřich Trpišovský.

Cíle s novou smlouvou jsou jasné. „Krátkodobý je samozřejmě pokusit se zakončit podzim na prvním místě v tabulce a postoupit v Evropské lize do jara. Cíl celé Slavie pak je v letošní sezoně zisk titulu, to nás ale čeká ještě dlouhá cesta," dodává opět slovenský reprezentant.

Není divu, že se devětadvacetiletý záložník s nástupem nového kouče Hapala před pár dny vrátil do slovenské reprezentace. Právě v Edenu se tak v pondělí postavil proti českému týmu, porážce 0:1 v prestižním derby však ani on nezabránil.

Reklama