Hlavní obsah

Zlín - Opava 2:0Zlín se po výhře nad Opavou posunul v tabulce na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Beauguel 1 : 0
46. Vyhnal 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína porazili v sobotním 16. kole první ligy Opavu 2:0. Ševci potřetí za sebou na domácím trávníku vyhráli a posunuli v tabulce na čtvrté místo. Gólově k tříbodovému zisku Zlínu pomohli Jean David Beauguel a Pavel Vyhnal. Opava prohrála ve vzájemných duelech počtvrté za sebou a ukončila úspěšnou sérii posledních tří kol, ve kterých získala sedm bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jean-David Beauguel ze Zlína se raduje z gólu proti Opavě.

Článek

Do sestavy Zlína se po měsíční přestávce po zranění vrátil stoper Buchta a při absenci potrestaného Bartošáka posunul trenér Bílek do středové řady obránce Hnaníčka.

Ševci měli po celý úvodní poločas územní převahu. Poprvé zahrozili hned v úvodní minutě, kdy po centru Beauguela brankář Šrom vytáhl Podiovu střelu hlavou nad branku. O minutu později chyběla větší přesnost v zakončení Jiráčkovi.

Po rychlém začátku pak diváci čekali na další šanci plných dvacet minut, kdy Gajičova hlavička letěla nad břevno. Opava se v úvodním poločase dostala pouze jednou k přesnějšímu zakončení. Ve 28. minutě Jursovu střelu ze dvaceti metrů brankář Dostál vyrazil.

Útočnou snahu zúročil Zlín ve 33. minutě, kdy po úniku z pravé strany Matejov našel ve středu pole nabíhající Beauguea, jenž z hranice trestného území přízemní střelou k tyči překonal Šroma a zaznamenal svůj devátý gól v sezoně..

Trenér Opavy Kopecký se pokusil hned po přestávce oživit hru změnou rozestavení na tři obránce, dva útočníky a zařazením Schaffartzika místo Zapalače. Záměr mu ale nevyšel, neboť hned po přestávce hosté inkasovali druhý gól. Po chybě ve středu pole zaútočil po levé straně Podio, míč se přes Libora Holíka dostal k volnému Vyhnalovi, jenž jej pohodlně poslal do prázdné branky a skóroval ve třetím utkání za sebou.

Zlín po po navýšení náskoku pokračoval v útočné hře. Náskok ještě mohl navýšit v 68. minutě Beauguel, jehož hlavičku Šrom kryl. Opava se ještě pokusila v závěrečných dvaceti minutách aktivní hrou o zvrat, ale v koncovce se neprosadila.

Fastav Zlín - SFC Opava 2:0 (1:0)
Branky: 33. Beauguel, 46. Vyhnal. Rozhodčí: Zelinka - Podaný, Vodrážka. ŽK: Hronek - Svozil, Kuzmanovič. Diváci: 3229.
Zlín: Dostál - Bačo, Buchta, Gajič - Matejov, Hnaníček (90.+1. Lukáš Holík), Libor Holík (77. Hronek), Podio, Jiráček - Vyhnal (80. Jakubov), Beauguel. Trenér: Bílek.
Opava: Šrom - Simerský, Hrabina, Svozil, Žídek - Kuzmanovič, Zavadil, Janetzký (78. Jurečka), Jursa (63. Juřena), Zapalač (46. Schaffatzik) - Smola. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: