Hlavní obsah

Komličenko řádil a nadchl i parádou. Tolik času bych chtěl mít ve vápně taky, zlobil se Nešpor

Olomouc

Střelecky řádil jako tornádo. Útočník Nikolaj Komličenko se stal nejopěvovanější postavou nedělní fotbalové bitvy na Andrově stadionu. Domácí Olomouc zničil čistým hattrickem a výrazně pomohl mladoboleslavským fotbalistům k cenným třem bodům.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Střelec první branky proti Olomouci Ladislav Takács (vlevo) a autor tří gólů Nikolaj Komličenko (uprostřed) z Boleslavi.

Článek

„Potvrdil formu, odehrál fakt skvělé utkání," chrlil komplimenty na adresu vytáhlého forvarda spoluhráč Laco Takács, který v první půli otevřel hlavou skóre.

Ruský kanonýr je k nezastavení, vždyť v tomto ligovém ročníku nasázel už patnáct gólů.  Lepší byl v úvodních 16 kolech jen v roce 2011 David Lafata, který skóroval osmnáctkrát. Tři branky v jednom zápase vsítil letos Komličenko už proti Opavě. Na Hané navíc vykouzlil úchvatný kousek, když se položil do vzduchu a nůžkami propálil brankáře Buchtu. Srdce fanoušků jen zaplesalo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Boleslavský útočník Nikolaj Komličenko dostává žlutou kartu od hlavní rozhodčí zápasu Jany Adámkové.

ČTK/Luděk Peřina

„Všechno je ale bránitelné, i ty jeho nůžky. Jestli má na ně ve vápně čas, tak klobouk dolů. Tolik času bych chtěl mít v šestnáctce na střelbu taky," štvalo olomouckého útočníka Martina Nešpora.

Sigma tím odskočila na důležitý dvoubrankový rozdíl, který Komličenko dalšími dvěma trefami ještě zvýraznil. „Všechny góly byly ale strašně důležité. Jsem za vítězství opravdu rád, protože Olomouc je velmi těžký soupeř," řekl pro Českou televizi 23letý ostrostřelec.

„Má fazónu, padá mu to tam. Připravovali jsme se na něj. Bohužel, nebylo to nic platné," dodal zklamaný Nešpor. Boleslav tak soupeři oplatila debakl z druhého kola, na domácím hřišti tehdy prohrála se Sigmou právě 0:4.

Reklama