Hlavní obsah

Vrba se dočkal, Plzeň má i díky bonusům z Ligy mistrů vyhřívané tréninkové hřiště!

Plzeň

Ten pohled v areálu v Luční ulici bil do očí. Vedle umělé trávy zasněžené hřiště s přírodním povrchem, o kus dál však trávník, zářící sytě zelenou. Aby ne, když se pod ním topí. Fotbalová Plzeň během podzimu vybudovala vyhřívané tréninkové hřiště.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně první společný trénink v novém roce absovovali na umělé trávě, k dispozici už ale mají vyhřívané hřiště s přírodním povrchem.

Článek

Úřadující mistři, které na jaře kromě boje o obhajobu čeká i vyřazovací část Evropské ligy, ho mají od začátku ledna k dispozici. „Jsem za vyhřívaný trávník samozřejmě rád. Je jedním z mnoha důvodů, proč v zimě absolvujeme jen jedno zahraniční soustředění," řekl kouč Pavel Vrba.

S myšlenkou zbudovat vyhřívané tréninkové hřiště přišel už během svého prvního období v Plzni. V létě 2013 dostal od vedení klubu příslib, že pokud Viktorii dovede podruhé do Ligy mistrů, vyhřívaný trávník se pokusí postavit.

Vrba podmínku naplnil, výstavba ale z mnoha důvodům nemohla být realizována. Ledy se konečně pohnuly na podzim, za pár týdnů bylo hotovo. Navíc díky k pohádkovým bonusům ze třetí účasti v Champions League (téměř 800 milionů korun) si takovou investici mohli Západočeši v klidu dovolit.

Včerejší zahajovací trénink zimní přípravy absolvovali Limberský a spol. ještě na umělce. Čas vyhřívaného trávníku prý přijde později. „Využijeme ho spíš až po soustředění ve Španělsku," uvedl Vrba. Do tepla Plzeň odlétá 20. ledna, vrací se 2. února. Týden nato vstoupí do jara ligovým duelem na půdě Mladé Boleslavi, za dalších pět dnů ji čeká úvodní zápas s Dinamem Záhřeb ve vyřazovací části Evropské ligy.

„Vyhřívání jsme dělali především kvůli tomu, abychom v závěrečné fázi přípravy měli hřiště, které splňuje vysoké nároky na kvalitu i v zimním období," podotkl Vrba. „Vyhřívání hodně vítám. Dřív mě tvrdé povrchy v zimě nevadily, ale co jsem si před dvěma lety zlomil kotník, ho na umělce docela cítím. Trénovat na přírodní trávě v zimě je moc příjemné," doplnil záložník Jan Kovařík.

Reklama

Související témata: