Hlavní obsah

Máme sílu a kvalitu na to, abychom zvládli ligu i nadstavbu, je přesvědčený slávista Hušbauer

Praha

Ligový titul slavil osmadvacetiletý „plejmejkr“ Slavie Josef Hušbauer už dvakrát. Poprvé v roce 2014 ještě v dresu rivala z Letné a o tři roky později už v tom červenobílém. „Ten nádherný pocit z oslav se nikdy neomrzí, pokaždé je jiný, i proto hrajeme fotbal,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz a Právo, a netajil se tím, že by chtěl mistrovské oslavy zažít do třetice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer by opět měl patřik ke klíčovým hráčům Slavie

Článek

Po podzimní části ligy, která skončila v polovině prosince 19. kolem, měla Slavia čtyřbodový náskok před obhájcem titulu z Plzně. V zimní přestávce se tak červenobílým dýchalo z prvoligové šestnáctky nejlépe... „Řeknu po pravdě, že ano. Ten náskok není sice extra velký, ale je dobrý. Ukázal, že jsme na podzim hráli dobrý fotbal s dobrými výsledky," pravil spokojeně Hušbauer.

Nadstavbu docela vítá

Je si ale dobře vědom, že čtyři body mohou být rychle pryč a nadstavba, v níž se každý s vedoucí šestky utká se zbývajícími soupeři jen jednou, půjde svým způsobem o jinou soutěž. „V tuhle chvíli těžko říct, co nadstavba přinese... Uvidíme, jaká bude situace po třicátém ligovém kole. V nadstavbě se totiž může stát cokoliv. Utká se šest nejlepších týmů, prohrát může každý s každým. Ale věřím, že máme dost velkou sílu a kvalitu na to, abychom takový nebo podobný náskok v nadstavbě udrželi," zdůraznil.

Na rozdíl od některých škarohlídů nadstavbu vítá. „Je to novinka, která mi nevadí, spíš naopak. Jsem rád, že přibude zápasů, a navíc s kvalitními soupeři. Taková utkání každému hráči něco dají. Lze také předpokládat, že se bude hrát před plnými stadióny a v Edenu je Severní tribuna skutečně naším dvanáctým hráčem. Fanoušci nás ale dokáží podržet i venku. Věřím, že jaro zvládneme. Kdybychom po třicátém kole vedli, a pak propadli v nadstavbě, asi bychom si říkali, že její zavedení bylo špatné rozhodnutí. Takhle na ni ale nemůžeme koukat. Musíme ji respektovat," konstatoval tvůrce hry Slavie.

Soupeře sledoval pečlivě

Nahuštěný zápasový program, v němž má Slavia další zápasy i v Evropské lize a domácím poháru, zkrátil přípravné období. Přesto na samotné přípravě se mnoho nezměnilo. „Byla o něco kratší. Prakticky celý leden jsme trénovali v zahraničí, v minulosti jsme byli v zimě tak čtrnáct dní v kuse doma. Letos jsme se připravovali na výborných trávnících, sehráli zápasy s kvalitními soupeři, to by se mělo v lize projevit. Obsahově se ale moc od těch minulých nelišila. Neoblíbenému běhání jsme stejně neunikli, usmíval se Hušbauer.

Hráči vždycky říkají, že koukají jen na sebe. Slávistická desítka ale netajila, že se zájmem sledovala dění u největších soupeřů. „Průběžně sleduji celou ligu, hlavně naše největší soupeře. Plzeň přivedla kvalitní útočníky, ze Sparty odešel Stanciu, ale přišli noví, především čeští hráči. Změny udělaly i další týmy z první šestky. Myslím si, že neoslabil žádný z nich, takže jaro bude hodně napínavé. My jsme favority, očekávám, že po nás všichni půjdou, ale nepochybuji o tom, že jaro zvládneme a na konci budeme slavit," pravil Josef Hušbauer přesvědčivě.

Reklama