Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 4:0Sešívaní děkují rivalovi! Tým jara ve šlágru smetl mistra, zkázu načal teenager

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hložek 1 : 0
29. Kanga (penalta) 2 : 0
68. Sáček 3 : 0
90. Pulkrab 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Tým jara měl nad mistrem tentokrát navrch. Fotbalisté pražské Sparty ve šlágru 24. ligového kola porazili Plzeň jasně 4:0 a vybídli tak vedoucí Slavii, aby v neděli odskočila druhé Viktorii o šest bodů. Letenští na jaře ještě neztratili ani bod, získali skalp Plzně po dvou letech a teprve podruhé za posledních pět sezon. Mistr ukončil sérii 14 kol bez porážky, naposledy padl v září 0:3 v Jablonci. Sparta na obhájce ztrácí osm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Sparty v utkání s Plzní.

Článek

Sparta poprvé s Kangou vedle Dočkala a Karlssonem jen mezi náhradníky, Plzeň s žolíkem Pačindou a exsparťanem Brabcem na lavičce. Takový byl pohled na základní sestavy.

Viktoria si přijela pro tři body, kterými by se aspoň na den dotáhla na Slavii. Zápas však vůbec nezačala šťastně. Kaymba sice na úvod protančil do šestnáctky soupeře a první šanci duelu zakončil tvrdou střelou nad. Pak se ale zranil Řezník a musel střídat. Hřiště opustil ve chvíli, kdy již domácí vedli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček oslavuje třetí gól Sparty v utkání s Plzní.

Hned v 10. minutě totiž Dočkal s Kangou odpověděli na otázku, jestli mohou hrát spolu. Kapitán uvolnil spoluhráče do křídla, africký záložník přesně odcentroval a teenager Hložek přesnou hlavičkou vstřelil svůj první ligový gól. Šestnáctiletý talent přeskočil právě Řezníka.

Nejmladší střelec první ligy Adam Hložek načal zkázu PlzněVideo: Sport.cz

Hložek se v 16 letech, sedmi měsících a 15 dnech stal nejmladším střelcem první ligy. Mladý záložník o pouhé tři dny překonal dosavadní rekord Tomáše Pilíka z roku 2005.

Sparta přidala další góly

Letenští povedený vstup ještě zvýraznili. Sáček vnikl do vápna a Pačinda ho podrazil. Rozhodčí Pechanec ihned nařídil penaltu, kterou si ještě nechal potvrdit u videa. Dočkal přenechal míč Kangovi, Gaboňan pokutový kop jistě proměnil a dal tak zapomenout na poslední promarněný pokus na Slovácku.

Hned po přestávce hosté chybovali, Tetteh šel sám na brankáře, ale Hruška dokázal Viktorii podržet.

Na Letné řádili plzeňští fanoušci. Několik lidí zraniliVideo: Sport.cz

Jednu z mála šancí Plzně měl střídající Hořava, ale promarnil ji. Letenští byli efektivnější. Hanousek šanci připravil a také aktivní Sáček se zaslouženě dočkal své první ligové branky. Costa pak po rohu trefil hlavou tyč.

Sedm minut před koncem byl zápas přerušen. Policie kvůli výtržnostem fanoušků Viktorie nechala vyklidit celý jejich sektor a rozhodčí Pechanec zatím poslal hráče do kabin.

Hráči Plzně těžko skousávali debakl na Spartě 0:4Video: Sport.cz

Nastavovalo se 11 minut, během nichž Kovařík za faul na Kangu viděl druhou žlutou kartu a hosté dohrávali o deseti. Karlssonovu střelu v závěru Hruška vyrazil před Pulkraba a střídající útočník završil dorážkou debakl mistra.

Fotbalová liga - 24. kolo:
Sparta Praha - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)
Branky: 10. Hložek, 29. z pen. Kanga, 68. Sáček, 90.+10 Pulkrab. Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Dobrovolný - Marek (video). ŽK: Kanga, V. Kadlec - Kovařík, Chorý. ČK: 90.+3 Kovařík. Diváci: 16 110.
Sparta: Nita - Chipciu, Štetina, Costa, Hanousek - Sáček, Kanga (90.+4 V. Kadlec), Frýdek, Dočkal, Hložek (81. Karlsson) - Tetteh (69. Pulkrab). Trenér: Ščasný.
Plzeň: Hruška - Řezník (12. Havel), Hubník, Pernica, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba (59. Hořava), Pačinda, Kovařík - Chorý (73. Beauguel). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: