Hlavní obsah

Ztráta ve stamilionech. Ale také správná strategie a evropské slasti, chlubí se slávisté

Ztrátu ve výši stamilionů korun z předešlé sezony dohánějí v probíhajícím soutěžním ročníku a pochvalují si klubovou strategii. To plyne z tiskové zprávy fotbalové Slavie po pondělní valné hromadě, která se poprvé konala už pod novým majoritním akcionářem, společností CITIC Group.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté slaví, zleva Alex Král, Milan Škoda a Josef Hušbauer. Ilustrační snímek.

Článek

Právě čínská firma podle informací z Edenu dokončila 31. března 2019 akvizici 100 % společnosti CEFC Europe, tedy i majoritního podílu v SK Slavia Praha.

Za období od 1. 7. 2017 do 30. 6. 2018 červenobílí vykazují hospodaření se ztrátou ve výši 366,4 milionů Kč. Přinášejí i vysvětlení minusových čísel. „V uplynulém období byly činěny kroky k vybudování silného a konkurenceschopného hráčského kádru, schopného pravidelně bojovat o účast v základní skupině Ligy mistrů UEFA," stojí v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie při ligovém utkání s Karvinou.

Posilování a zároveň dočasné pozastavení prodeje hráčů ze základního kádru A-týmu se podle další části informací z valné hromady odrazily právě v hospodaření klubu. Přitom však vyzdvihují klubovou strategii.

„Oprávněnost těchto kroků potvrzuje i aktuální úspěšné působení klubu ve FORTUNA:LIZE, MOL Cupu i v Evropské lize UEFA," píše se dále v informacích ze schůze.

Je v nich i tvrzení, že investice do hráčského kádru spolu s dosaženými výsledky klubu jak na domácí, tak zejména evropské scéně, se odráží i v hodnotě hráčského kádru. „Dle nezávislého serveru Transfermarkt činí bezmála 42 milionů eur," přináší zpráva finanční součty a také pochvalné vyjádření k současné realitě, která červenobílým nabízí slastné pohárové tažení narušené snad jen ostudou s diváky, z nichž řada i zcela nevinných po trestu cítí křivdu, že na živo neuvidí duel s Chelsea.

„Správnost strategie klubu potvrzuje mimo jiné i fakt, že v aktuální sezoně neustále rostou příjmy klubu plynoucí z účasti v evropských soutěžích, které k dnešnímu dni už dosáhly výše 266 milionů Kč," píše se na závěr zprávy.

Sparťanští konkurenti z Letné pro srovnání vykázali v ročníku 2017/18 ztrátu bezmála tři čtvrtě miliardy.

Reklama

Související témata: