Hlavní obsah

Všichni nás chválí, ale body nemáme, lamentoval Rada, když Jablonec venku popáté neskóroval

Praha

Pětkrát v řadě nedokázali fotbalisté Jablonce v nejvyšší soutěži při utkání na hřišti soupeře vstřelit gól. V neděli prohráli nejtěsnějším možným rozdílem na trávníku Bohemians 1905, přestože po většinu zápasu měli převahu a připravili si dostatek šancí. „Jenom vlastní bídnou koncovkou jsme se připravili o bodový zisk," posteskl si obránce Tomáš Holeš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Článek

Sám mohl v průběhu první půle dvakrát skórovat po standardních situacích. Jenže jeho pokusy z bezprostřední blízkosti dokázal Fryšták skvělými zákroky zlikvidovat.

„Pustili jsme Bohemku do jediné šance a inkasovali. Přitom se zápas odehrával prakticky jen na polovině domácích. Bušili jsme do nich, ale rozhodla naše nekvalita. Měli jsme dostatek příležitostí, ale buď jsme pálili vedle nebo trefovali brankáře," věděl Holeš.

Rada: Kluci ukázali herní kvalitu

„Je fakt, že výborných střeleckých pozic k vyrovnání jsme měli dostatek. Normálně po prohře tým nechválím, ale tentokrát musím udělat výjimku. Kluci ukázali herní kvalitu, byli jsme lepším týmem a dobře kombinovali. Jenže procpat míč do sítě se nám nepodařilo," lamentoval jablonecký trenér Petr Rada.

Zatímco na domácím trávníku jeho svěřenci body sbírají, při utkáních na půdě soupeře zejména v průběhu jara jen paběrkují. Postupně nedokázali skórovat v Mladé Boleslavi, Plzni, na Slovácku, v Liberci a naposledy v Ďolíčku.

„Všichni nás chválí za herní projev. Když si vezmu zápasy v Boleslavi či Liberci, kde jsme nebrali ani bod, slyšeli jsme ódy na náš výkon. A vlastně máme i dostatek šancí. Jenže body nemáme. Je to i určitém sebevědomí hráčů, kteří by se potřebovali gólově prosadit. V minulém ročníku jsme si kolikrát připravili venku mnohem méně gólových situací, ale byli jsme neskutečně efektivní. Letos koncovka drhne," přemítal Rada.

Rada: Musíme se dívat na vlastní výkony

Kdyby Severočeši dokázali na trávníku pražských Bohemians jarní venkovní mizérii utnout, mohli se přiblížit na pouhé tři body třetí příčce.

„Sparta má určité problémy, mohli jsme se jí přiblížit. Ale musíme hledět hlavně na vlastní výkony a udělat tolik bodů, abychom se dostali do pohárové Evropy," měl jasno Rada.

„Chceme si udělat co největší náskok na naše pronásledovatele, aby nám neuniklo místo v předkole Evropské ligy," přitakával Holeš, že Severočeši bedlivě sledují hlavně bodové zisky týmů na pátém a šestém místě.

Reklama

Související témata: