Hlavní obsah

Holeňák: Kdybychom takto začali sezónu, mohli jsme hrát o titul

Jedním z hrdinů utkání 23. kola Gambrinus ligy v Kladně byl liberecký fotbalista Miroslav Holeňák, který i přes tréninkové manko zaviněné virózou přišel na hřiště po hodině hry a vzápětí utkání rozhodl. Potvrdil tak skvělou libereckou bilanci sedmi jarních zápasů bez porážky. „Bylo by dobré ligu důstojně dohrát a pokusit se o evropský pohár zabojovat v Poháru ČMFS,“ řekl po zápase sváteční střelec Holeňák.

Článek

Hned po příchodu na hřiště v 60. minutě jste se uvedl zajímavou střelou a následnou brankou.

Už když jsem přišel na hřiště, tak jsem měl velkou šanci při své první střele, ta skončila dokonce na břevně. O to víc jsem rád, že ta druhá střela do brány spadla. Tomáš Janů na mě dobře nacentroval. Ten míč si mě našel sám a já jsem rád, že jsem gól vstřelil, protože jich obecně moc nedávám.

Vy jste spíše defenzivní fotbalista, na hřiště jste šel za stavu 1:1, měl jste to být přesto vy, kdo měl rozhodnout zápas?

Trenér má vždy takový záměr, aby hráč, kterého na hřiště pošle, dal gól. Já jsem na hřiště šel ale spíše s tím, abych hru uklidnil, což bylo potřeba. Najednou jsme se dostávali hodně pod tlak, ztráceli jsme míče. Ten gól byl spíše bonus navíc, jsem rád, že to vyšlo.

Jaký byl důvod, že jste nenastoupil už v základu, ale střídal jste až po hodině hry?

Marodil jsem, nehrál jsem ani utkání s Olomoucí, kdy jsem měl čtyřicítky horečky. Celý týden jsem vlastně netrénoval, v pátek jsem dobral antibiotika. Včera jsem jen absolvoval lehčí předzápasový trénink a s trenéry jsem byl domluvený, že do hry kdyžtak nastoupím v průběhu zápasu.

Na jaře jste již posedmé neprohráli, čím to, že se vám narozdíl od té první části ligy v té druhé tak daří?

Určitě jsme v zimní přípravě poctivě a kvalitně potrénovali. Všichni jsme se uzdravili. Také jsme měli hodně štěstí, ale jenom štěstím se body získávat nedají. Potom se nám začalo dařit, možná nám pomohl zápas s Teplicemi, který jsme vyhráli.

Od příček zaručujících evropské poháry nejste nijak daleko, myslíte na to?

Ano, ve hře je ještě spousta zápasů, i tato možnost existuje. Bylo by dobré ligu důstojně dohrát a pokusit se o evropský pohár zabojovat v Poháru ČMFS, kde máme také velkou možnost. V žádném případě nechci podceňovat Třinec, ale věřím, že v našich silách je přes ně přejít. Potom bychom byli už v semifinále.

Říkali jste si se spoluhráči v kabině, že kdybyste takto hráli od začátku soutěže, dnes byste bojovali o titul?

To víte, že nás takové myšlenky napadají. Na druhou stranu jsme si uvědomovali, jak málo bodů jsme měli po podzimu, a jak jsme teď mohli bojovat o udržení. Kdybychom takto začali, mohli jsme hrát o titul.

Reklama

Související témata: