Hlavní obsah

Do hráčů každý kopal, plival na ně. Teď jsou odměněni, září Páník

Měli smrtící los: v úvodních čtyřech kolech narazili na tři týmy, které usilují o evropské poháry. Jenže fotbalisté Zlína válí jako z partesu: Liberec porazili 2:1, na Slavii uhráli remízu 2:2, když o vítězství přišli až v nastavení, v sobotu šokovali výhrou v Plzni. Po triumfu nad Viktorií mají na kontě už deset bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Zlína oslavují vítězství v Plzni.

Článek

„Po neúspěšném jaru jsme si řekli, že na začátku sezóny chceme sbírat nějaké body, abychom nabyli sebevědomí. Že jich máme tolik, je pohádka. Uspět s takovými soupeři je pro nás obrovsky cenné," řekl kapitán Tomáš Poznar, autor úvodního gólu v Doosan Aréně. Po přestávce na něj navázal střídající Diop a senzace byla na světě.

„Přijeli jsme do Plzně zvítězit týmově, v nadsázce s nasazením života se pokusit urvat tři body. Pro celý tým je nejen sobotní výhra, nýbrž i celý úvod ligy, velkou odměnou. Hráči v tom byli na jaře vymáchaní až po uši, každý do nich kopal, plival na ně. Vydrželi to. Sklonili hlavu, tvrdě na sobě pracovali," zářil trenér Bohumil Páník.

Se Zlínem odstartoval výtečně i v uplynulém ročníku, v jeho druhé části jeho tým bodově notně přibrzdil. Teď vypadá, že by si Moravané mohli výkonnost udržet dlouhodobě. „Mužstvo je zkušenější, vazby hráčů začínají fungovat. Šablonovité věci se jim dostávají pod kůži," pochvaluje si Páník.

Zlínští si však dobře uvědomují, že je třeba zůstat nohama na zemi. Scénář s nosy nahoru by byl cestou do pekel. „Hned po zápase jsme si říkali, že machrovat budeme jen do půlnoci. Pak zase hlavy dolů. Jedna vlaštovka pohodu neudělá. Vážíme si, že jsme v Plzni vyhráli, ale za týden nás čeká Karviná. Pokud budeme namachrovaní, těžce narazíme," varoval Poznar.

Reklama