Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 1:0Slovácko porazilo Příbram gólem Šumulikoského z přímého kopu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
83. Šumulikoski 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka vyhráli ve 23. kole první ligy doma 1:0 nad poslední Příbramí. O jediný gól se v 83. minutě postaral kapitán Veliče Šumulikoski z přímého kopu. Pro Slovácko to byl už devátý zápas v řadě bez porážky, čímž vyrovnalo klubový rekord z ročníku 2002/03. Příbram naopak přes rok čeká na výhru ze hřiště soupeře a nadále zůstává na posledním místě se ztrátou šesti bodů na místa záchrany.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Brankář Aleš Hruška z Příbrami nezabránil vítěznému gólu.

Článek

První gólovou šanci si připsali po chybě domácí obrany hosté, Rezkovu přízemní střelu dokázal vytěsnit Daněk na roh. Slovácko sice drželo míč na kopačkách častěji než soupeř, ale do zakončení se příliš nedostávalo, naopak Příbram když už se dostala k šestnáctce, byla mnohem nebezpečnější, leč bez gólového efektu.

Fotbal bez šťávy a bez akcí pokračoval i nadále se stejným scénářem. Slovácko kombinovalo ve středu pole a po chybách v rozehrávce odevzdávalo míč napadajícím Příbramským, kteří vyráželi do kontrů.

Z nudy trochu vyvedli diváky v ochozech domácí hráči po půlhodině hry, kdy se dostali v krátkém sledu hned k několika akcím a standardním situacím, ale ani dva rohové kopy ani střely Břečky nebo Šumulikoského ke gólu nevedly.

Další obrovskou šanci si Slovácko připsalo těsně před přestávkou, kdy se Koné na půlce zbavil soupeře, prošel až do šestnáctky, poslal míč nabíhajícímu Navrátilovi, kterému gólovku zblokoval hostující Kvída.

Kdo čekal po poločase obrat k lepšímu, musel být zklamán. Snaha se domácím upřít nedala, ale kombinace se nedařily. Příbrami se dopředu moc nechtělo, přesto měli hosté šanci rozhodnout, když po centru Suchana hlavičkoval Chaluš, ale v dobré pozici trefil pouze brankáře.

V 78. minutě uchránil od pohromy hosty Hruška, který vytáhl fantastický zákrok a míč směřující pod břevno po střele Rezka vytěsnil na roh. Převaha Slovácka nakonec slavila úspěch. Navrátil ustál souboj tělo na tělo na půlce, unikl a hosté jej zastavili až za cenu faulu. Nabídnutou šanci přímého kopu využil Šumulikoski, který míč poslal do levého horního rohu za bezmocného Hrušku.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 83. Šumulikoski. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Arnošt. ŽK: Šimko, Daněk - Květ, Tregler. Diváků: 3884.
Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Navrátil, Havlík (66. Jakub Rezek), Machalík - Koné (65. Zajíc). Trenér: Levý.
Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Kvída (85. Ayong), Květ (74.Trapp) - Bazal, Suchan, Jan Rezek - Kacafírek (66. Linhart). Trenér: K. Tobiáš.

Reklama

Související témata: