Hlavní obsah

Rozzlobený Rada: Sparta Praha si takové chyby nemůže dovolit! Točíme se v kruhu

Nad chybou, kterou „spáchal" stoper Holek, a která rozhodla o senzační prohře Sparty v Jihlavě, kroutil trenér Petr Rada hlavou ještě na tiskové konferenci. „Do druhé půle jsme vstoupili bohorovně, nabídli jsme domácím hrubkou vítěznou branku. Točíme se v tom kruhu pořád," povzdechl si kouč Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mario Holek a David Lafata po prohře v Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Co rozhodlo o prohře?

Individuální chyba. Domácím jsme výhru nabídli.

Nepředstavoval jste si však víc v ofenzivní fázi?

V prvním poločase nám při dvou šancích chybělo štěstí. Lafatova hlavička letěla těsně mimo, potom i ta Kadlecova. Důraz v šestnáctce nebyl talový, jaký jsme si připravovali.

Nedošlo ze strany hráčů k podcenění?

Věděli jsme, že to bude těžký zápas, že domácí budou hrát zezadu na brejky. První poločas jsme je eliminovali, do ničeho jsme je nepustili. Do druhého ale vstoupíme bohorovně, nabídneme domácím po naší hrubce vítěznou branku. O to je to horší. Takhle neustále ztrácíme body, individuálními chybami. Točíme se v tom kruhu pořád dokola.

Jak si vysvětlujete, že po vzestupu v derby se Slavií a následné výhře nad Brnem mužstvo zklame na půdě sestupem ohrožené Jihlavy?

Hráče jsem upozorňoval, že to nebude lehké utkání. Proti týmům nahoře, jako je třeba Slavia, naskočí motivace sama. Byli jsme dobře připravení. Jenže tyhle problémy, mám na mysli individuální chyby, nás provázejí delší dobu.

Proč?

Vytrácí se zodpovědnost, profesionalita v podobných situacích. Sparta Praha prostě nemůže dělat takové chyby. Máme sice spoustu zraněných, ale to je věc, která nás provází dlouho. Zranění s tou hrubkou nemají nic společného.

Reklama

Související témata: