Hlavní obsah

V Plzni jsem neviděl perspektivu, hlásí mladík. Ligu si užívá v barvách Liberce

Liberec
Aktualizováno

O tom se mu ani nesnilo. Ofenzivní fotbalista Martin Graiciar si v dresu Slovanu Liberec náramně užívá. Na jaře zasáhl sedmnáctiletý talent v barvách Slovanu do pěti utkání, zahrál si proti Plzni, Slavii i Spartě. "V Plzni jsem neviděl perspektivu. Ve Slovanu si to užívám, teprve se aklimatizuji v dospělém fotbale," řekl Graiciar v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Mladík Martin Graiciar si užívá první starty v nejvyšší soutěži fotbalistů v barvách Slovanu Liberec.

Článek

Jak jste se dostal z mistrovské Plzně právě do Liberce?

V Plzni jsem působil v Juniorské lize a poznal jsem jen mládežnický fotbal. Na to, že odcházím z klubu, který obhajuje ligový titul, jsem nekoukal. Ve Viktorii je kádr nabitý, každý rok usiluje o první místo. Nebyl jsem ani v áčku a v Plzni jsem neviděl perspektivu a ani takovou šanci prosadit se, jako v Liberci. Slovan je jedním z nejlepších českých klubů, o čemž hovoří mistrovské tituly. Dá se říci, že dává systematicky a úspěšně příležitost mladým hráčům.

Liberecký tým byl ale po podzimu ve spodních patrech tabulky.

Na jeho tehdejší postavení jsem nehleděl. Bral jsem to tak, že mám možnost podívat se do dospělého fotbalu. Jsem rád, že se nám momentálně daří a jsme na klidné pozici.

Jste spokojený se svým herním vytížením?

Aklimatizuji se v áčku. Kromě nejvyšší soutěže jsem hrál i v MOL Cupu. Byl jsem i zraněný. Když nastoupím, potěší mě i kvalitní přihrávka, snažím se o kombinační fotbal. Na gól v lize zatím čekám, ale jde mi hlavně o týmový výsledek.

Vaše příjmení nezní příliš česky, ale patříte do české juniorské reprezentace. Jak to tedy s vámi je?

Rodina je na půl ze Slovenska a Maďarska, jsem však narozený v Česku. Hraji za osmnáctku pod vedením trenéra Luboše Kozla a asistenta Miroslava Holeňáka. Sleduji i další reprezentace a mám radost, že devatenáctka postoupila na letošní mistrovství Evropy do Gruzie.

Reklama

Související témata: