Hlavní obsah

Plzeň jim titul sama vnucuje. Sešívaným se nabízí mistrovský trhák

Praha

Králi Vršovic se před týdnem stali. Sešívaní však chtějí mnohem víc. Po včerejším zaváhání Plzně mají ideální příležitost jít do rozhodujícího mistrovského trháku. Pokud fotbalisté Slavie zvládnou další pražské derby, tentokrát s Duklou, povedou dvě kola před koncem ligy již o čtyři body! „Jdeme za titulem a jiný výsledek než výhra nás nesmí zajímat,“ ujišťuje trenér Jaroslav Šilahvý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milana Škodu ze Slavie (uprostřed) brání Jan Šimůnek (vlevo) a Marek Hanousek z Dukly.

Článek

Soupeř je příhodný, jasná věc. Vždyť Dukla v samostatné lize ve 13 zápasech ještě Slavii neporazila!

„Čeká nás v krátkém čase druhé malé pražské derby. Tentokrát s Duklou, která se bude chtít v Edenu předvést. Věříme, že zápas zvládneme, byť nebude jednoduchý. Nicméně jsme připraveni uspět," říká na klubovém webu trenér Jaroslav Šilhavý.

Kouč zamířil do Edenu po 5. kole právě z Julisky a sešívaní ve 23 ligových zápasech pod jeho vedením ještě neprohráli.

„Prvořadý je v tuto chvíli výsledek, v sobotu potřebujeme tři body za každou cenu i s vědomím toho, že Dukla má kvalitní tým," burcuje Šilhavý.

Trápení s Jabloncem dobrou zkušeností

Slavii čeká poslední jarní duel v Edenu, závěrečný zápas s Brnem bude muset odehrát v azylu. Jde o to, aby příležitost k rozhodujícímu trháku zvládla hlavně psychicky.

„Bylo znát při remíze s Jabloncem, že byla v kabině větší nervozita z toho, že jsme první a že se od nás hodně očekává. Pak jsme se ale semkli a určitě nám pomohlo, když jsme vyhráli na Bohemce a Plzeň ztrácí. Teď cítím, že si více věříme," ujišťuje zkušený záložník Josef Hušbauer.

Věří, že trápení s Jabloncem zafunguje jako dobrá zkušenost. „Byl to pro hodně kluků velký zápas. Spousta lidí už nás pasovala na mistra, i když já věděl, že zbývá ještě pět zápasů. Bereme to jako dobrou zkušenost a třeba nám to může paradoxně i pomoci," míní Hušbauer.

Derby Slavia - Dukla se hraje v sobotu od 18:45. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice