Hlavní obsah

Už jsme se dostali z horších situací, věří mladoboleslavský kouč, že si cestou do pohárové Evropy šéfa usmíří

Mladá Boleslav

Sami si zkomplikovali život. Nejdřív semifinálovou blamáží v domácím poháru s druholigovou Opavou, paralelně pak poztrácenými body na ligové scéně. Třeba v Plzni, kde jeho tým vedl už 3:0 a přesto uhrál jen bod. Mladoboleslavská cesta do pohárové Evropy je tudíž v ohrožení, takže majitel klubu Josef Dufek hráčům a trenérům vzkázal: Pokud se do kvalifikace o Evropskou ligu nedostanete, pocítíte to. „Kabina samo sebou ví, o co se hraje,“ má na paměti šéfův imperativ kouč Martin Svědík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Martin Svědík.

Článek
Fotogalerie

Po prohře se Slavií v předposledním ligovém dějství ho vnímá ještě intenzivněji, protože čtvrtá příčka garantující cestu do Evropy je v ohrožení.

„Ještěže Teplice v Jablonci jen remizovaly," uvědomoval si Svědík, že mohlo být ještě hůř. Kdyby totiž Teplice vyhrály, mladoboleslavského konkurenta by v tabulce přeskočily. Takhle za ním zůstaly s jednobodovou ztrátou, takže kvalifikační rébus rozřeší až poslední kolo.

„Máme to ve svých rukou. Předpokládá to ovšem vyhrát v Liberci, což nebude nich jednoduchého," připustil Svědík, že si jeho tým situaci zbytečně zkomplikoval. Při předpokládaném vítězství Teplic nad Duklou musí i on naplno bodovat.

„Dostali jsme se z horších věcí, takže věřím, že i tuto situace zvládneme," konejšil sebe i své svěřence. „Musíme být ale mnohem odvážnější a hlavně odolnější, než tomu bylo proti Slavii," vytýkal jim přespřílišný respekt, který celou hodinu k Pražanům projevovali.

„V něm to bylo. V malé odvaze zrovna tak. Jestliže hrajeme o pohárovou Evropu, poločas proti soupeři formátu Slavie nestačí. A v našem podání byla první půle slabá, protože dopředu chtěli hrát jen Přikryl s Fleišmanem, zatímco ostatní nepracovali, jak měli," byl si vědom, že podobný výkon by v sobotu v Liberci nestačil.

„V pohárové Evropě už teprve ne. Ještě v ní nejsme, ale jestliže se do ní chceme dostat, musíme být daleko odolnější, zbavit se nervozity, strachu a respektu, k němuž není důvod. A hlavně si uvědomit, že se začíná v první a končí v pětadevadesáté minutě. Už jsme to na jaře svedli, takže v posledním kole to musíme dokázat také," věří mladoboleslavský kouč, že si pohárovým umístěním svého šéfa nakonec přece jen usmíří.

Reklama