Hlavní obsah

Plzeň - Domažlice 7:4Posila už pálí! Chorý se trefil a Viktorka nasázela sedmičku

Aktualizováno

Hned ve druhém utkání v novém dresu se trefil. Útočník Tomáš Chorý, který se stal první zimní posilou fotbalistů Plzně, skóroval ve středečním přípravném utkání s Jiskrou Domažlice a Viktoria třetiligový tým porazila 7:4. Při chuti byl také Jablonec, který rozstřílel Oberlausitz Neugersdorf ze čtvrté německé ligy 6:0. Mladá Boleslav porazila Velké Hamry 7:0. Naopak Slovácko v turecké Antalyi podlehlo Kayserisporu 1:4. Teplice v prvním letošním duelu zvítězily 4:1 v Písku.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Tomáš Chorý v nedělním duelu s Ústím nad Orlicí.

Článek

Viktoria po úvodním vítězství 3:0 nad Ústím nad Orlicí i v druhém duelu přípravy vyhrála o tři branky. Zápas rozhodně nenudil. Šance střídala šanci a gól střídal gól. V Luční ulici nakonec padlo jedenáct branek, Plzeň nakonec porazila domažlickou Jiskru 7:4.

Dvakrát se za suverénního lídra první ligy trefil Jan Kopic a premiérový gól v dresu Viktorie zaznamenala posila Tomáš Chorý. Pátý celek třetí ligy ale hned čtyřikrát využil chyby v domácí obraně a druhý poločas dokonce nečekaně vyhrál 2:1. V závěru ze zdravotních důvodů musel ze hřiště nejlepší plzeňský střelec podzimu Michael Krmenčík.

"Naše defenzíva dnes myslela spíš víc dopředu a zápas byl tedy nahoru dolů. Jsme rádi, že jsme vstřelili sedm branek, ale naopak nespokojeni se čtyřmi inkasovanými," uvedl pro klubový web Vrba. "Bohužel jsme v obraně nebyli dostatečně důrazní, nedokázali jsme přerušit hru a nezachytávali se s hráči. Přišlo mi, jako by to bylo tréninkové utkání nijak svázané taktikou. Diváci si ale určitě přišli na své," dodal Vrba.

Navrátilec do Bolky se uvedl hattrickem

Jablonec ve druhém zimním duelu přivítal tým z německé regionální ligy, ve kterém ještě donedávna působil jeho bývalý hráč Luboš Loučka. Momentálně je v kádru Oberlausitzu Neugersdorf například bývalý hráč Teplic Štěpán Vachoušek. Radův tým vyhrál hladce 6:0.

Novinkou na Střelnici je, že stoper Martin Kouřil bude na jaře hostovat ve druholigovém Varnsdorfu.

Mladá Boleslav se utkala s Velkými Hamry a snaživému účastníkovi Libereckého přeboru nasázela sedm gólů. Tři z nich dal Tomáš Ladra, jenž se do boleslavského dresu vrací z hostování v Pardubicích. Gólově se prosadil i Daniel Novák hrající na podzim za boleslavskou juniorku. Premiérově za Boleslav hrál Daniel Souček, který přišel na dvoutýdenní zkoušku ze Slavie.

Přípravná fotbalová utkání:
Viktoria Plzeň - Jiskra Domažlice 7:4 (6:2)
Branky: 15. a 32. Kopic, 8. Havel, 20. Kolář, 34. Chorý, 37. Petržela, 56. Bakoš - 24. a 87. Došlý, 22. Mužík, 52. Hejda.
Plzeň - I. poločas: Šiman - Havel, Hubník, Piroch, Limberský - Hrošovský, Ivanschitz - Petržela, Kolář, Kopic - Chorý.
II. poločas: Sváček - Řezník, Živulič, Hájek, Kovařík - Hořava, Čermák - Zeman, Bakoš, Pilař - Krmenčík (81. Chorý). Trenér: Vrba.
Mšeno: FK Jablonec - Oberlausitz Neugersdorf 6:0 (2:0)
Branky: 24. Jovovič, 28. Tecl, 52. Doležal, 56. Lischka, 62. Schön, 84. Mihálik.
Jablonec - I. poločas: Hrubý - Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust, Považanec, Trávník, Jovovič - Tecl, Doležal.
II. poločas: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek - Diviš, M. Kubista, Breda, Schön - Mihálik, Doležal. Trenér: Rada.
FK Mladá Boleslav - Velké Hamry 7:0 (3:0)
Branky: 20., 84. a 89. Ladra, 17. Novák, 30. Mareš, 63. Klobása, 82. Přikryl.
Ml. Boleslav - I. poločas: Šeda - Souček, Chaluš, Klíma, Fabián - Jánoš - Ladra, Matějovský, Mareš, Novák - Chramosta.
II. poločas: Vejmola - Křapka, Král, Klíma, Souček - Valenta - Ladra, Hubínek, Přikryl, Novák - Klobása. Trenér: Uhrin ml.
Antalye: Kayserispor - 1. FC Slovácko 4:1 (2:0)
Branky: 30. Bulut, 44. Mendes, 65. Stojiljkovič, 79. Varela - 46. Kubala.
Slovácko - I. poločas: Daněk - Juroška, Suchý, Břečka, Reinberk - Hellebrand, Šumulikoski, Havlík - Navrátil, Zajíc, Rezek.
II. poločas: Daněk - Šimko, Hofmann, Tkáč, Divíšek - Kohút, Daníček, Machalík - Vasiljev, Kubala, Petr. Trenér: Kordula.
Písek - FK Teplice 1:4 (0:3)
Branky Teplic: 4. Krob, 25. A. Kučera, 33. Žitný, 55. Vaněček.
Teplice - I. poločas: Plachý - Hyčka, Ljevakovič, Král, Krob - Šup, T. Kučera, Žitný, A. Kučera - Červenka, Vaněček.
II. poločas: Plachý - Vondrášek, Kodeš, Král, Hyčka (65. Šup) - Vošahlík, Soungole, Gebert, A. Kučera (65. Žitný) - Haljeta, Vaněček (65. Červenka). Trenér: Šmejkal.
Baník Ostrava - Valašské Meziříčí 7:0 (3:0)
Výsledky zimní Tipsport ligy zde.

Reklama

Související témata: