Hlavní obsah

Chramosta v Portugalsku přesvědčil, je posilou Jablonce

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Ztráty v útoku je třeba zacelit. Fotbalisté Jablonce získali na přestup Jana Chramostu z Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý útočník během soustředění v Portugalsku přesvědčil o svých kvalitách a kluby dnes transfer dotáhly. Chramosta podepsal smlouvu na dva a půl roku. V Jablonci nahradí útočníky Stanislava Tecla a Ondřeje Mihálika, kteří v zimě severočeský klub opustili.

Foto: fkjablonec.cz

Jan Chramosta (druhý zleva) během zdařilé premiéry v jabloneckém dresu.

Článek

Čekají se od něj góly, jasná věc. Srovnání se svými předchůdci, kteří nedávno Střelnici opustili, se nebojí.

"Jsem rád, že přestup dopadl. Je důležité, že jsem s týmem už absolvoval i soustředění v Portugalsku. Seznámil jsem se tam s klukama i s klubem. Se vším jsem naprosto spokojený, takže se na nové angažmá moc těším," říká Jan Chramosta pro klubový web.

"Chtěl bych poděkovat Mladé Boleslavi a panu Dufkovi (prezidentovi klubu), že mi umožnili přestup. Patří jim velký dík z mé strany," dodává útočník, který si v Jablonci vybral dres s číslem 19.

Bývalý reprezentant do 21 let je odchovancem Mladé Boleslavi, kde strávil většinu kariéry. Jen v sezóně 2014/15 hostoval v Plzni. Na kontě má 192 startů a 52 branek v první lize. Dlouhodobě patřil mezi opory týmu, ale na podzim se mu v lize příliš nedařilo.

"Boleslav se s ním neloučila lehce. O to větší poděkování patří klubu v čele s panem Dufkem, který vyslyšel přání hráče po nové výzvě. Honza o přestup do Jablonce hodně stál," komentuje transfer Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Chramosta připouští, že se v budoucnu do mateřského klubu vrátí. "Nechci se s Boleslaví loučit nadobro, budu ji sledovat a nevylučuji návrat. A samozřejmě nikdy nezapomenu na prožité úspěchy."

Reklama

Související témata: