Hlavní obsah

Nechtěli jsme odkrývat karty, usmívá se kouč Baníku po generálce se Slavií

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Dvakrát fotbalisté Slavie v Ostravě po gólech Tomáše Poznara v generálce na úvodní jarní kolo prohrávali, na oba domácí góly a dokázal odpovědět vyrovnáním Milan Škoda. O výhře Slavie 3:2 rozhodl v 87. minutě střídající Kamerunec Ngadeu. Čtvrtý gól mohl přidat Van Buren, trefil ale jenom tyč Laštůvkovy branky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Václav Procházka z Baníku Ostrava a Milan Škoda ze Slavie Praha.

Článek
Fotogalerie

„Byla to skvělá generálka se vším všudy a s parametry ligového zápasu. Ostrava hrála výborně, skvělý byl i terén i návštěva," libuje si kouč Slavie Jindřich Trpišovský. „Je moc dobře, že nám Ostrava vyšla vstříc, když jsme hledali soupeře pro tento termín, protože je vždy lepší než hrát venku proti nějakému zahraničnímu týmu. Mnohé nám zápas ukázal," pokračuje Trpišovský.

Baník vyhrál první poločas, povedl se mu především vstup do utkání. „Prvních pět deset minut jsme nechytili tempo, jako bychom byli ještě trošku tuzí z cesty vlakem. Ostrava byla živější, měla lepší pohyb i dvě šance. Paradoxně v momentě, kdy jsme se zlepšili, tak jsme dostali gól. Dokázali jsme srovnat, ale po další chybě, i když to tam krásně Robert Hrubý vymyslel, jsme znovu inkasovali. Náš výkon ale gradoval a na konci jsme zaslouženě dali vítězný gól," popisuje kouč Slavie, jenž výrazněji obměnil sestavu až v 72. minutě, kdy poslal na hřiště vítkovického stadiónu devět čerstvých hráčů.

Mohli dát i pět gólů

Domácí lodivod Radim Kučera naopk vyměnil většinu sestavy už v poločase a na úrovni hry Baníku se to projevilo. „Rozhodli jsme se, že v každém poločase vyzkoušíme dvě různá rozestavení, dva různé styly. Každá skupina hráčů měla různé úkoly. Pojali jsme generálku jako zkoušení nějakých variant hry," připouští Kučera, že o výsledek mu proti Slavii až tolik nešlo.

„Dali jsme kvalitnímu soupeři dva góly a mohli dát i pět. Možná, že kdybychom zůstali u stylu hry z prvního poločasu, který byl účelnější, tak bychom tři góly nedostali. Ale byla to pořád jen příprava a nechtěli jsme odkrývat karty," usmívá se Kučera.

Kouč poslal na hřiště všech sedm zimních posil. Celé utkání odehrál na stoperu Václav Procházka, který by měl v Baníku v nejbližších dnech podepsat smlouvu. „Šlo o generálku, abychom si něco vyzkoušeli. Ale nemůžeme být po třech gólech spokojení a za týden to musí být o hodně lepší," upozorňuje někdejší hráč Plzně.

Reklama

Související témata: