Hlavní obsah

Další hráč opouští Jihlavu. Rabušic bude hrát v Maďarsku

Jihlava

Tři dny před začátkem odvetné části nejvyšší soutěže opustil fotbalisty Jihlavy útočník Michael Rabušic, který přestupuje do maďarského Szombathely Haladás, který vede slovenský kouč Michal Hipp, jenž na Vysočině v minulosti působil.

Foto: fcvysocina.cz

Michael Rabušic (vpravo) opouští Jihlavu a bude působit v maďarské lize.

Článek

„S Michaelem jsme se dohodli na rozvázání smlouvy. Jeho obnovené angažmá u nás nevyšlo tak, jak jsme si všichni představovali. Michaela to hodně trápilo. Tento krok by měl být v jeho kariéře novým impulsem. Rozcházíme se v dobrém," uvedl ředitel jihlavského klubu Jan Staněk.

Jihlavský odchovanec Rabušic se vrátil do mateřského klubu před půldruhým rokem. „Bohužel to byl pořád jen boj o záchranu a mě navíc trápila zranění. Do Maďarska mě zlákala vidina smlouvy na dva a půl roku. Jihlavě moc přeju, aby se na jaře v lize udržela," vzkázal Rabušic, který má na kontě tři starty za národní mužstvo.

Kádr Jihlavy opustili po podzimní části brankář Jan Hanuš (Jablonec), obránci Krejčí (Slovácko), Kryštůfek (Brno) a Rosa (ukončil kariéru). Krajní záložník Záviška zase výměnou za obránce Buchtu odešel do Bohemians.

Naopak Vysočinu doplnili gólman Valeš (Jablonec), obránci Schumacher (Dortmund II.) a Mara (Vlašim), záložníci Levin (Mladá Boleslav) a Opluštil, kterému vypršelo hostování v Olympii Praha. Ta se také intenzivně zajímá o Milana Mišůna.

Reklama

Související témata: