Hlavní obsah

Šance pro hříšníka? Sparta udala Konatého do Mladé Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Našlo by se jen málo tak složitých případů, jaký na Letné psal Tiémoko Konaté. Angažmá záložníka z Pobřeží slonoviny ve fotbalové Spartě dnes definitivně skončilo. Sedmadvacetiletý hráč před startem jarní části sezóny přestoupil do Mladé Boleslavi, která o Konatého projevovala dlouhodobý zájem. U Středočechů podepsal smlouvu na 1,5 roku. Po stejné trase by se měl na hostování přesunout také španělský záložník Albiach Néstor.

Foto: fkmb.cz

Tiémoko Konaté už pózuje s dresem Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Měl jít ve stopách krajana Bonyho Wilfrieda, svým přístupem však očekávání nenaplnil. Na Letné se dokonce odhodlal ke stávce a byl přeřazen do juniorky, ani druhou šanci v áčku nedokázal využít.

Tiémoko Konaté byl tak od loňského podzimu na prodej. Nastaly však další problémy. Hráč, s jehož agentem je často nemožné se dohodnout, se hodil marod a nabídky na změnu dresu odmítal.

Až doteď. VMladé Boleslavi, kam měl blízko již během působení kouče Karla Jarolíma, podepsal smlouvu na jeden a půl roku.

"Měli jsme o tohoto hráče dlouhodobý zájem. Dříve to z různých důvodů nešlo, nyní to vyšlo. Nemá cenu se vracet k minulosti. Myslím, že je to hráč, který je schopen nám okamžitě pomoct. Ale místo v sestavě si samozřejmě musí vybojovat," prohlásil prezident Mladé Boleslavi Josef Dufek.

Středočeši jsou po podzimu jedenáctí a potřebují se co nejrychleji posunout do klidnějších pater ligové tabulky. Z Letné by chtěli získat také španělského záložníka Albiacha Néstora. Sparta mu dala svolení, aby se v Mladé Boleslavi připravoval a odletěl s ní na soustředění. Záložník má ovšem znovu zdravotní problémy, jež mu zatím zabránily uzavřít hostování.

Reklama

Související témata: