Hlavní obsah

Inter Milán či Southampton kouč Holoubek na Letné porazil. Spartu ne

Kus trenérského života zasvětil Spartě. Jeho rukama v mládeži prošli Krejčí, Skalák, Kadeřábek, Schick, Sáček či Pulkrab, později se David Holoubek (37) posunul i k áčku. Když teď odešel do Liberce, los mu zařídil pikantní ligovou premiéru právě na Letné, kde fanoušci znovu skandovali jeho jméno. „Zápas bych rozdělil do dvou rovin. Přijetí od diváků bylo výborné, moc jim děkuju. Výsledek však není dobrý,“ hodnotí kouč Slovanu porážku 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér David Holoubek během utkání na Spartě. Sám na Letné v minulosti také trénoval.

Článek
Fotogalerie

Během tažení Evropskou ligou na Letné porazil Inter Milán či Southampton. Teď přijel na Spartu poprvé jako soupeř. A přestože jeho tým byl senzaci blízko, bodového efektu se nedočkal.

„První půli jsme prospali, byli jsme ustrašení a nevěřili si. Za druhý poločas jsme si gól vstřelit zasloužili, utkání klidně mohlo být remízové," lituje David Holoubek.

„Jsem rád, jak kluci reagovali v kabině, druhý poločas už se mi líbil. Po přestávce jsme odvedli dobrou práci. Ale za celý zápas jsme prohráli zaslouženě. Když jsme hned v 5. minutě dostali gól, problesklo mi hlavou, aby nebyl průšvih," líčí trenér.

S Bosančičem jim narostla křídla

Největší šanci na vyrovnání měl kapitán Coufal, míč za čáru ovšem přes exlibereckého obránce Martina Frýdka neprotlačil.

„Škoda velké šance. První půli jsme prosr..., ve druhé se pak zvedli s příchodem Miloše Bosančiče. Začali jsme si víc věřit a najednou nám narostla křídla," rekapituluje Vladimír Coufal.

Slovan byl první tým, který prověřil novou sparťanskou zálohu s jejími zimními posilami.

„Kanga i Stanciu si odskakovali a přečíslovali nás na stranách. Ale ve druhé půli jsme trochu upravili rozestavení a už to šlo. Možná jsme našli recept pro ostatní týmy, až budou se Spartou hrát," radí Coufal konkurenci.

„Nijak specificky jsme se na letenské posily nechystali, spíš systémově na hru Sparty. Stanciu a Kanga jsou určitě velice kvalitní hráči, budou oživením české ligy," dodává Holoubek.

Reklama

Související témata: