Hlavní obsah

Dukla - Jablonec 0:1Stožáry na Julisce zase stávkovaly, rodinnou bitvu Radů pak vyhrál otec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Lischka 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Rodinnou bitvu Radů vyhrál otec. Fotbalisté pražské Dukly v premiéře 18. kola HET ligy podlehli Jablonci 0:1. Tři body tak bere trenér hostujícího týmu Petr Rada, podle oficiální statistiky koučující svůj jubilejní 300. ligový zápas, jeho syn Filip v brance domácích přišel zkrátka. Svou premiérovou trefou v lize duel rozhodl stoper David Lischka. Do statistik se zapsal i Tomáš Hübschman. Kapitán Jablonce ve svém 200. ligovém startu znovu neskóroval, a tak vyrovnal rekordní sérii bez vstřelené branky Pavla Besty.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Branislav Miloševič (vlevo) z Dukly a David Lischka z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Páteční předehrávka na Julisce musela svést souboj s tmou. Zápas začal s dvanáctiminutovým zpožděním, protože nefungoval jeden ze čtyř světelných stožárů. Po jeho nahození se sice začalo hrát, ale za čtvrt hodiny zhasly dokonce dva stožáry. Rozhodčí Miroslav Zelinka proto poslal v 16. minutě hráče obou týmů do kabin. Vynucená pauza trvala téměř půl hodiny, část diváků v mrazivém počasí zamířila domů.

Na Julisce už výpadek elektřiny či osvětlení v roce 2014 přerušil dva prvoligové zápasy Dukly a duel proti Příbrami byl dokonce předčasně ukončen a sehrán v náhradním termínu.

Po obnovení hry byla Dukla blízko gólu. Trávník před šestnáctkou fauloval Tetoura a Podaný z přímého kopu trefil tyč.

Jablonec byl po přestávce aktivnější a v 64. minutě Lischka hlavou po Trávníkově rohu rozhodl. Dvacetiletý stoper vstřelil svůj první ligový gól.

Výsledek znamená, že jablonecký kapitán Tomáš Hübschman se ani ve svém jubilejním 200. zápase v české nejvyšší soutěži nedočkal prvního vstřeleného gólu. Vyrovnal antirekord v sérii bez vstřelené branky, jenž v samostatné české lize ustavil obránce Pavel Besta.

Fotbalová liga - 18. kolo:
Dukla Praha - FK Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 64. Lischka. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Pochylý. ŽK: Podaný - Považanec. Diváci: 827.
Dukla: F. Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Bilovský, Holík (62. Doumbia), Tetour - Miloševič (73. Duranovič), Holenda, Koreš (70. Schranz). Trenér: Hynek.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek - Hübschman - Masopust (46. Zelený), Trávník, Považanec (83. V. Kubista), Jovovič - Chramosta (72. Doležal). Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: