Hlavní obsah

Uhrin skončil na lavičce Mladé Boleslavi, klub náhradu řeší. Přijde Weber?

Mladá Boleslav

Fotbalisty Mladé Boleslavi už nevede trenér Dušan Uhrin, který byl odvolán po sobotní prohře 0:1 v Liberci. Středočeský klub o tom informoval na svém webu. V realizačním týmu skončili i asistent Petr Čuhel a trenér brankářů Jaromír Blažek. O novém kouči vedení jedná, podle webu iDnes.cz dostal nabídku bývalý trenér Bohemians 1905 a Karviné Jozef Weber.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jozef Weber by mohl být novým koučem Boleslavi.

Článek

Příčinou Uhrinova odvolání byl podle mladoboleslavských funkcionářů neproduktivní herní projev, série pěti ligových porážek se skóre 2:11 a propad na třinácté místo tabulky. "Od nedělního rána vedení klubu intenzivně jedná o tom, kdo a za jakých podmínek převezme mužstvo," uvedl mluvčí Jiří Koros.

Padesátiletý Uhrin vedl Mladou Boleslav už třikrát. Naposledy na její lavičku usedl loni v červnu, kdy se stal generálním sportovním manažerem a vedl tým spolu s tehdejším koučem Martinem Svědíkem a asistentem Čuhelem, než Svědík v průběhu podzimu skončil. V zimě se pak Uhrin zaměřil jen na trénování a do role sportovního ředitele byl dosazen Jaroslav Bílek.

Ani to ale mladoboleslavskému týmu nepomohlo a na jaře prohrál oba zápasy 0:1, nejprve s Karvinou doma a poté v Liberci. Středočeši prohráli už popáté za sebou a v tabulce jsou až třináctí s pouhými 17 body z 18 zápasů. Hůř na tom nikdy nebyli, ve své první sezoně v lize měli po 18 kolech 19 bodů. "Musíme dát hlavy dohromady a udělat vše pro to, abychom situaci otočili," řekl Uhrin po sobotní prohře v Liberci.

Nový trenér Mladé Boleslavi bude mít před sebou nelehký úkol rychle připravit tým na středeční duel čtvrtfinále MOL Cupu s Baníkem Ostrava. Právě pohár je přitom pro klub poslední šancí, jak se dostat do evropských pohárů, v nichž v posledních letech Mladá Boleslav pravidelně nastupovala. V sobotu pak Mladá Boleslav hraje ligu se Slavií.

Reklama