Hlavní obsah

Byla to velká bída, uznal po debaklu v Karviné zlínský Jiráček

V jednoznačnou záležitost se změnilo utkání 18. kola HET ligy mezi Karvinou a Zlínem. Hosté v mrazivém nedělním odpoledni neukázali z fotbalového umění vůbec nic, naopak Karvinští navázali na výhru z Mladé Boleslavi, vyhráli 4:0 a potřetí v řadě nedostali gól. „Do prvního gólu jsme domácím jakžtakž sekundovali, pak už bylo ale všechno špatně. Domácí bojovali, válčili. My jsme si přijeli zahrát fotbal a předvedli neomluvitelný a bázlivý výkon,“ zuřil po nejvyšší porážce v sezóně na soupeřově hřišti trenér hostí Bohumil Páník.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ibrahim Benjamin Traoré ze Zlína, Filip Panák z Karviné a Petr Jiráček ze Zlína.

Článek

Zlín vyslal na domácího brankáře Le Gianga pouhé čtyři míče. Parametry střely ale měly tak dva pokusy. „Totální propadák. Karvinští nás jasně předčili. Neviděl jsem na hřišti vůbec nic," krčil rameny zlínský záložník Petr Jiráček. „Doufám, že jsme tu facku dostali včas a že byla dostatečná, protože týmy pod námi sbírají body a nechceme se dostat do situace, kdy to budeme muset za tři kola honit," dodal Jiráček.

K týmům, které devátý Zlín vážně ohrožují, patří už i Karviná, která po třetí výhře v řadě a zároveň nejvyšší v sezóně na ševce ztrácí už jen bod. „Musíme se rychle vzpamatovat, protože ostatní se nám začali rychle přibližovat. Abychom nakonec nesplakali nad výdělkem," upozornil Páník na situaci, kdy devátý Zlín dělí od čtrnáctého Slovácka už jen pět bodů.

Karviná rozdělila čtyři góly rovnoměrně do dvou poločasů. Třikrát se domácí střelci prosadili ze standardní situace. Skóre otevřel po faulu Matějova na Janečku z pokutového kopu Budínský, druhou trefu přidal parádní střelou Wágner, jenž se na konci utkání prosadil ještě jednou, klíčová byla ale zřejmě třetí branka Janečky krátce po přestávce. Ta hosty definitivně zlomila „Chybělo nám nasazení, domácí ho měli naopak spoustu a z toho vytěžili všechny góly. Byla to opravdu velká bída," uznal Jiráček.

Reklama

Související témata: