Hlavní obsah

My chceme Spartu! skandují fanoušci. Vedení si na Stramaccioniho posvítí

Praha

Titul je v trapu už dávno, malovali si tedy aspoň útok na druhou příčku. Také start do jarní části sezóny je ovšem v podání fotbalové Sparty jedním velkým zklamáním. Domácí remíza s Brnem (1:1) je toho dalším příkladem. Letenští zůstávají v tabulce až pátí, pět bodů za druhou Slavií. Přitom sešívaní přijedou na Spartu již za dva týdny. Už v průběhu pondělí proto vyhodnotí současný stav představenstvo Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Se svěšenými hlavami opouštěli trávník na Letné fotbalisté Sparty (Costa, Tal Ben Chaim) po remíze s Brnem.

Článek
Fotogalerie

„My chceme Spartu!" skandují fanoušci Sparty a připojují hanlivé doušky na adresu italského kouče jejich týmu. Projekt s Andreou Stramaccionim nefunguje, ale pokračuje dál. Vedení fotbalové Sparty nicméně večer po utkání na twitteru zveřejnilo informaci, že situaci po remíze 1:1 s Brnem považuje za vážnou a bude se v pondělí neuspokojivým vstupem A-týmu do jarní části ligy zabývat.

„Sám majitel po podzimu naznačoval, že důvěra v trenéra není bezmezná. Tím je myslím řečeno všechno. Všechno se odvíjí od toho, jestli trenér bude mít výsledky a jestli herní projev bude dobrý. Každý kouč má lepší i horší stránky, ale já věřím, že v jeho schopnostech je, abychom byli mnohem lepší," nechal se v týdnu slyšet Tomáš Rosický, poradce sportovního ředitele Zdeňka Ščasného.

Sparta za úvodní tři jarní kola poztrácela další čtyři body a je na místě se ptát, zda je Italova pozice opravdu neotřesitelná. Špatné výsledky bude v pondělí řešit vedení klubu. "Představitelé výkonného sportovního vedení a představenstva považují aktuální situaci po remízách s týmy ze spodní části ligové tabulky za vážnou. Klub bude své fanoušky o stanovisku vedení informovat," uvedla Sparta v prohlášení na svém webu.

Není však jasné, zda je pozice trenéra Stramaccioniho v ohrožení.

„Přemýšlím jen o svojí práci. Jak připravit tým na další zápas do Karviné a pak doma se Slavií. Pro zbytek sezóny budou klíčové právě zápasy venku a s přímými konkurenty v tabulce," reaguje Andrea Stramaccioni.

Derby už pomalu klepe na dveře

„Teď v zimě se udělaly změny, o kterých jsme si mysleli, že týmu pomůžou. Začali jsme, máme za sebou dva zápasy a nebyly podle našich představ," poukazoval Rosický na upachtěnou výhru 2:0 nad Libercem a remízu 1:1 na Slovácku.

Jenže po domácí plichtě se sestupem ohroženou Zbrojovkou je situace ještě horší. Přitom derby už pomalu klepe na dveře. A jestli chce Sparta o druhou příčku reálně hrát, bude muset rivala a úřadujícího šampióna porazit...

„Situace je velmi špatná, ve dvou zápasech po sobě jsme nevyhráli. Citelná je hlavně domácí ztráta. Nedokázali jsme se v tabulce posunout aspoň před Liberec, který přitom zaváhal," uznává Stramaccioni.

Z toho, že na lavičce dál zůstává, mají největší radost konkurenti Sparty.

Reklama

Související témata: