Hlavní obsah

Stramaccioniho konec ve Spartě se blíží! píší v Itálii. Potvrzení má přijít dnes

Praha
Aktualizováno

Dlouho očekávaná změna je nejspíš už jen otázkou času. Představenstvo fotbalové Sparty má rozhodnout o pozici hlavního kouče během pondělí, podle italských zdrojů ovšem kouč Andrea Stramaccioni na Letné končí. Třeba Gazzetta dello Sport píše, že vše spěje k jeho odvolání. Vedení klubu po nedělní domácí remíze 1:1 s Brnem avizovalo, že se bude neuspokojivým vstupem do jarní sezóny zabývat. Podle některých zdrojů blízkých letenskému klubu už dokonce k odvolání došlo, čeká se jen na oficiální oznámení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni má starosti...

Článek
Fotogalerie

Tři jarní zápasy, a konečně dost! Také podle informací z českého fotbalového zákulisí italský kouč bídný start do druhé poloviny sezóny neustojí.

Mizerný byl celý podzim, po něm však ještě Andrea Stramaccioni zůstal. „Pokud by se ukázalo, že naše představa není funkční, budeme nuceni na situaci reagovat," varoval nicméně majitel klubu Daniel Křetínský.

Zimní příprava mužstvu vyšla, ligový start je ovšem mizerný.

„V zimě se udělaly změny, o kterých jsme si mysleli, že týmu pomůžou. Začali jsme, ale úvodní zápasy nebyly podle našich představ," kabonil se Tomáš Rosický, poradce sportovního ředitele Zdeňka Ščasného, ještě před duelem s Brnem.

Nevyloučil, že radikální řešení se blíží. „Sám majitel po podzimu naznačoval, že důvěra v trenéra není bezmezná. Tím je myslím řečeno všechno," dodal Rosický.

Situace je vážná, soptí vedení

Kotelníci Sparty předali Stramaccionimu jednosměrnou letenku do Itálie již koncem podzimu. Pro vedení byl poslední kapkou zřejmě až výbuch s Brnem, které je ohroženo sestupem. Přestože Zbrojovka dohrávala o deseti, byla aktivní i v oslabení a bezduchou Spartu klidně mohla i porazit.

Italský list Gazzetta dello Sport přišel s informací, že během duelu s Brnem došlo ke slovní konfrontaci mezi Stramaccionim a Ščasným. Sportovní ředitel se prý o přestávce marně pokusil předat taktické pokyny, proto pak po zápase došlo k hádce před celým týmem.

„Už v průběhu pondělí vyhodnotí současný stav představenstvo klubu. Představitelé výkonného sportovního vedení a představenstva považují aktuální situaci po remízách s týmy ze spodní části ligové tabulky za vážnou. Klub bude své fanoušky o stanovisku vedení informovat," oznámil klub dvě hodiny po skončení zápasu.

Návrat k česko-slovenským trenérům?

Podstatnou otázkou teď je, kdo by měl neúspěšného italského kouče nahradit.

Velmi reálně se jeví návrat Zdeňka Ščasného na lavičku, minimálně jako rychlé řešení pro nejbližší zápasy.

Sparta hraje v sobotu v Karviné, hned poté přijde na řadu derby se Slavií na Letné...

Podle informací serveru iSport.cz jsou ve hře tři jména. Pavel Hapal, Václav Jílek a Roman Pivarník. Všichni tři jsou ovšem pod smlouvou. Hapal vede slovenskou jedenadvacítku, Jílek Olomouc a Pivarník Zbrojovku.

Vsadí fotbalová Sparta opět na zahraničního kouče?
Angažuje opět zahraničního trenéra.
18,2 %
Experimentů bylo dost, přednost dostane český kouč.
81,8 %
Celkem hlasovalo 17748 čtenářů.

Reklama

Související témata: