Hlavní obsah

Vysočina válela i na Julisce. Čtvrtá výhra? Obrovská vzpruha, máme lehčí nohy, tvrdí Zoubele

Praha

Jarní spanilá jízda jihlavských fotbalistů nekončí! V pátečním prologu 20. ligového kola rozprášili plány domácí pražské Dukly na tříbodový zisk už během půlhodiny. Parta Martina Svědíka na Julisce vládla a o další velký krok se přiblížila vytoužené záchraně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jihlavy se radují z druhého gólu do sítě Dukly.

Článek
Fotogalerie

„Vyšel nám začátek, dali jsme dva góly a dařilo se nám hrát aktivně až do 75. minuty, kdy jsme ještě přidali další branku a neustále byli nebezpeční soupeřově bráně. Zatlačit jsme se nechali až v závěru," usmíval se kouč Vysočiny po vítězství 3:1.

Jihlava od úvodního hvizdu na Julisce ukazovala, proč je na jaře štikou ligy. Tisícovku prokřehlých diváků bavila nápaditými kombinacemi na jeden dotek. Hned zkraje parádní ranou z voleje orazítkoval z dálky břevno Fulnek a pak si vzal slovo lotyšský kanonýr Ikaunieks. Osmou trefou v sezóně poslal Vysočinu do vedení a poté připravil druhý gól pro Zoubeleho. Vysočina hýřila sebevědomím a protivníka definitivně poslala do kolen po změně stran, kdy přesně k pravé tyči zacílil Urblík.

„Bylo na nich vidět, že si hodně věří. Hráli jednoduše, ale účelně," posteskl si obránce Pražanů Jakub Podaný, jehož celek se po třetí prohře v řadě propadá do ligového suterénu. „Po nepovedeném podzimu máme najednou čtyři výhry, to je obrovská vzpruha pro hlavy. Měli jsme těžký los. Zvládli úvodní zápasy a narostlo nám narostlo sebevědomí. Máme rázem lehčí nohy," pokyvoval hlavou jihlavský záložník Lukáš Zoubele, jenž skóroval vůbec poprvé v probíhajícím ročníku.

Vysočina, která se po podzimu topila v bahně a s deseti body byla přikovaná na chvostu tabulky, se rázem stává postrachem soupeřů. Pod novým trenérem si připsala ve čtvrtém zápase čtvrtou výhru. „Máme náročnou hru založenou na fyzické kondici. Děláme pořád stejné věci, které máme zažité. Plníme taktické prvky, které od nás trenér vyžaduje a přináší to ovoce," pochvaluje si Zoubele.

Jak dopadne zápas 21. kola HET ligy mezi fotbalisty Jihlavy a Jablonce?
Vyhraje Vysočina
60,5 %
Utkání skončí remízou
23,1 %
Zvítězí Jablonec
16,4 %
Celkem hlasovalo 1394 čtenářů.

Reklama

Související témata: