Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 2:2Plzeň hazarduje, nevyhrála ani potřetí! Body ji tentokrát vzal Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Pulkrab 0 : 1
40. Krmenčík 1 : 1
Záznam online reportáže

Lídr fotbalové ligy Plzeň si na jaře v lize zahrává. Poté, co remizoval v Olomouci, prohrál doma s Jihlavou, nevyhrála ani dnes v Doosan Aréně s Libercem (2:2). Viktoria sice dvakrát vedla (góly Chorý a Krmenčík), Slovan ale pokaždé dokázal odpovědět. V první půli Pulkrabem, po přestávce Bretitem. Po další ztrátě ukrojila Slavia z původně 14bodového náskoku Viktorie rovnou polovinu. Západočeši mají stále k dobru odložený duel v Ostravě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Mikula z Liberce a Michael Krmenčík z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Kouč Vrba oproti čtvrtečnímu pohárovém duelu se Sportingem změnil základní sestavu na pěti místech, a na hrot ke Krmenčíkovi postavil druhého útočníka Chorého.

Viktoria na Slovan vletěla, během úvodních pěti minut si vytvořila dvě velké šance. Zeman s Krmenčíkem je nezužitkovali. Krmenčík se pak prosadil ve vzduchu, ale ani hlavou Hladkého nepřekonal.

V 21. minutě už to domácím vyšlo. Kovařík posadil míč na hlavu Chorého, který zblízka nedal Hrubému šanci. Pro zimní posilu z Olomouce to byla premiérová branka v dresu Viktorie.

Slovan však hru vyrovnal, před Kozáčika přilétlo několik centrů. na domácích bylo patrné, že nejsou zkraje jara v ideálním rozpoložení. Ztráceli příliš jednoduchých míčů. V 38. minutě hosté zaslouženě srovnali. Po stříleném centru se zblízka prosadil Pulkrab.

Západočeši však bleskově zareagovali. Chorý vyslal do úniku Krmenčíka, který propálil Hladkého. Pro kanonýra Viktorie to byla 12 ligová trefa v tomto ročníku.

Po přestávce mohl přidat třetí branku Krmenčík, ale z malého vápna neprostřelil hradbu těl. Nervózní domácí pak přenechali Liberci iniciativu. Rána Dorleye jen těsně minula pravou tyč, hlavička Kačaraby po rohovém kopu letěla nad.

Po brejku se chytal za hlavu Bosančič, který z výhodné pozice trefil střechu tribuny. Potom Kozáčik lapil gólovou ránu Pulkraba. Hosté následně ještě víc zvýšili obrátky, po přetaženém centru Breite vyrovnal.

20. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:2 (2:1)
Branky: 21. Chorý, 40. Krmenčík - 38. Pulkrab, 74. Breite. Rozhodčí: Marek - Hájek, Černý. Bez karet. Diváci: 9245.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Zeman (78. Petržela), Hořava, Čermák (86. Bakoš), Kovařík - Chorý (64. Kolář), Krmenčík. Trenér: Vrba.
Liberec: Hladký - Coufal, Kačaraba, Mikula, Kerbr - Oscar (81. Ševčík), Folprecht, Breite, Potočný (56. Wesley) - Bosančič - Pulkrab (90.+2 Havelka). Trenér: Holoubek.

Reklama

Související témata: