Hlavní obsah

Nevím, co se s námi stalo, nechápe okradený král derby Stanciu

Praha

Dva góly dal, jeden mu na pokyn videorozhodčího neuznali a jeden si soupeř po jeho ostře zahraném rohu dal do vlastní sítě sám. Nicolae Stanciu předvedl v derby mimořádný výkon, jenže fotbalisté Slavie ho mocným finišem o celou slávu okradli. Spartě ani luxusní třígólový náskok nestačil, nakonec ho promrhala a bitva o krále Prahy skončila smírně 3:3, což je prakticky vítězství sešívaných.

Pražské derby nakonec skončilo remízou. Slávisté jí berou, sparťané smutní. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dva poločasy jako den a noc. Z euforicky slavícího hrdiny se v okamžení stal smutný muž.

„Odehráli jsme opravdu velmi dobrý první poločas, ale ve druhém jsme ztratili koncentraci, nebyli agresivní... Nevím, co se s námi stalo," nechápe Nicolae Stanciu.

„Dlouho jsem neviděl hráče s takovou kopací technikou. Ještě dopoledne v den zápasu jsme upravovali postavení při defenzivním rohu," poukazuje kouč rivala Jindřich Trpišovský na mimořádné kvality rumunského záložníka.

Přesto sešívaní nejdražší posilu v historii české ligy nechali celý první poločas řádit.

Přestali být agresivní a soustředění

„Za góly jsem rád, ale šťastný být nemůžu. Vedli jsme 3:0 a měli vyhrát. Teď jsme všichni smutní," líčí Stanciu.

Nadávat však mohou sparťani jen sami sobě.

„O přestávce jsme si říkali, ať jsme dál agresivní a soustředění. Vůbec netuším, co se pak stalo. Už čtyři nebo pět zápasů nehrajeme druhé poločasy dobře. Jsme z toho špatní," běduje posila z Anderlechtu.

Sparta tak nadále ztrácí na druhou Slavii sedm bodů, navíc už vypadla zcela mimo pohárové příčky.

„Samozřejmě, odstup od Slavie je velký. Musíme ale bojovat až do konce, ať jsme v tabulce co nejvýš. Ještě nám pár kol zbývá," nevzdává se Stanciu naděje.

Reklama