Hlavní obsah

Gólman Slavie děkuje spoluhráčům. Když posadil Spartu na koně, bál se debaklu

Praha

Nikdo neměl z divoké remízy 3:3 takovou radost jako brankář sešívaných. V prvním poločase chyboval a dopomohl domácí Spartě k vedení 3:0 po poločase. „Popravdě, když jsme dostali třetí, bál jsem se, abychom jich neinkasovali čtyři nebo pět. Spoluhráči derby zvládli beze mě a pomohli mi,“ neskrývá Ondřej Kolář po velkém fotbalovém dramatu.

Pražské derby nakonec skončilo remízou. Slávisté jí berou, sparťané smutní. / ŠkodaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Chytal své první derby. A začal ho bídně. Sparťan Nicolae Stanciu pálil z téměř nulového úhlu podél brankové čáry a gólman si nohou srazil míč do vlastní sítě.

„Tentokrát jsem klukům moc nepomohl. První gól byl laciný, jde samozřejmě za mnou. Chtěl bych jim poděkovat. Jednou pomůžu já jim, podruhé oni mně. Derby urvali až v nastavení a jsem strašně rád," líčí Ondřej Kolář, zimní posila Slavie.

Druhý gól mu dal vlastní spoluhráč Tomáš Souček. Třetí opět Stanciu - a gólman znovu neměl čisté svědomí.

„Milan Škoda míč tečoval a přizvedl, už jsem nebyl schopen reagovat. Což mě neobhajuje, na přední tyč bych inkasovat neměl," uvědomuje si Kolář.

Trenér je seřval

Po tragickém poločase bylo v kabině červenobílých dusno.

„Byla bouřka. Věděli jsme, že takhle to prostě nejde. Já jsem blbým gólem dostal soupeře na koně. O poločase nás trenér seřval a šli jsme do druhé půle úplně jinak. Dali jsme gól, který nám strašně pomohl. Já věřil, že zápas ještě zvládneme," popisuje brankář.

Sobotní ztráta druhé Slavie potěšila vedoucí Plzeň, která hraje v neděli ve Zlíně.

„Zisk bodu je naše malé vítězství. Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Prohrávali jsme přece 0:3. Jenže v mužstvu je obrovská síla, takže jsme se zvedli. Plzeň má situaci ve svých rukou a záleží na ní, jestli bude ztrácet nebo ne," přemítá Kolář.

Reklama

Související témata: