Hlavní obsah

Zdrcený Kadlec po derby: Největší zklamání a nejhorší zápas v životě

Praha

Duel dvou rozdílných poločasů ho doslova zdrtil. Fotbalisté Sparty ještě dvacet minut před koncem derby vedli 3:0, jenže nakonec se Slavií jen remizovali 3:3. „Největší zklamání, co jsem zažil. Nejhorší zápas v kariéře. Bude ve mně hodně dlouho, ještě že je teď reprezentační pauza,“ bědoval bezprostředně po velkém finiši protivníka Václav Kadlec, pětadvacetiletý útočník Letenských.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Václav Kadlec nechápe, jak mohla Sparta ztratit vedení 3:0...

Článek
Fotogalerie

Pražské derby nakonec skončilo remízou. Slávisté jí berou, sparťané smutní. / Škoda

Derby mezi Spartou a Slavií bylo hodně i o videorozhodčích.

Dlouho jste vedli o tři góly. A zase nevyhráli...

V kabině jsme si říkali, ať neupustíme od toho, co hrajeme. Že se nemusíme nikam honit, že můžeme být v klidu. Ale asi jsme byli v klidu až moc.

Jaká je nálada v šokovaném týmu?

Hrozná. Každý zalezl někam do kouta a zpytuje svědomí. Nic jiného ani nejde dělat. Musíme si nalít čistého vína, jestli jsme pro výhru udělali maximum. Především v druhém poločase.

Asi ne, když jste už potřetí na jaře nedokázali udržet vedení a znovu jen remizovali.

S trochou nadsázky jsme mohli mít v tuhle chvíli na jaře patnáct bodů, protože jsme měli na to všech pět dosavadních zápasů vyhrát. Místo toho máme čtyři remízy. Nedivím se divákům, že na nás pískali, já bych na sebe po ztrátě vedení 3:0 pískal taky.

Jak hodnotíte nasazení videa? V prvním poločase přezkoumalo tři klíčové situace, ve druhém jednu.

Mně se to nelíbí. Celou dobu šel hrát fotbal bez videa a najednou se zavádí. Nepoměr je, že v první půli se nastaví dvě minuty, ve druhém hned pět. Nejde o berličku pro nás, protože i tak jsme derby měli uhrát.

Na druhou Slavii po něm dál ztrácíte sedm bodů, navíc jste opustili pohárové příčky.

Samozřejmě obrovská komplikace, všichni okolo nás vyhráli. Snažili jsme se fanoušky dostat na naši stranu. Jsem jim vděčný, že nás podporovali až do konce, hnali nás, ale zklamali jsme je.

Není problém v kondici? V závěru zápasů opakovaně odpadáváte.

Nemyslím si, že bychom na tom byli fyzicky špatně. V předchozích zápasech jsme přece naběhali víc metrů, než soupeř. Máme dostatečně zkušený tým, abychom zápasy zvládli. Nevidím důvod, proč bychom měli být z něčeho nervózní a takhle ztrácet zápasy. Snažím se přijít na příčinu, ale netuším, co se děje.

Reklama