Hlavní obsah

Černochova hrubá chyba, řekl Petržela. Král blbosti a rasismu, zpražil ho Afričan

Ševci mají o problém víc. Jako by nestačilo, že se fotbalisté Zlína pohybují v ligové tabulce jen dva body nad hranicí sestupu. Jejich nový trenér Vlastimil Petržela teď rozpoutal rasistickou slovní přestřelku. Konžského stopera Jonathana Bijimineho po porážce s Plzní (0:1) kritizoval, že „černoch udělal chybu“. Afričana se velmi tvrdě zastal Joel Kayamba, tožský záložník druholigové Opavy.

Trenér Petržela hodnotí utkání s PlzníVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sporný výrok zazněl v pozápasovém rozhovoru pro stanici O2 TV Sport (reportér David Sobišek).

„Byla tam hrubá chyba toho černocha (Bijimineho). Hrál prakticky první zápas ligovej a zalezl si k první tyči místo toho, aby zajistil beka. A nechal ho tam s míčem úplně volnýho. To byla naše hrubá chyba, taktická," líčil Vlastimil Petržela, zkušený 64letý trenér Zlína.

Reakce byla prudká.

„Miluju Česko a bělochy, ale musí existovat vzájemný respekt. Přestaňte do fotbalu zavádět rasistické řeči. Fils de pute en cule (zk****syn)," napsal na svůj facebookový profil Joel Kayamba, tožský záložník druholigové Opavy.

Kouč, který se nikdy nevyjadřoval příliš diplomaticky, ostatně nenašel příliš pochopení ani ve zlínské kabině.

„V Česku je asi normální takhle mluvit," uvedl k výroku svého nového trenéra Ibrahim Traoré, záložník z Pobřeží slonoviny, s hashtagy rovnost a stop rasismu.

Reklama

Související témata: