Hlavní obsah

Řezníčkův střelecký uragán! Hattrick skoro ve třiceti? Je to paráda, zářil útočník Sigmy

Zářil jako sluníčko a spokojeností nijak nešetřil. Olomoucký fotbalista Jakub Řezníček byl v prologu 22. kola na Julisce k neudržení. Domácí pražskou Duklu zničil třemi zásahy během pouhých sedmatřiceti minut a parta Václava Jílka díky střeleckému uragánu devětadvacetiletého útočníka slavila v pátek večer cennou výhru 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký útočník Jakub Řezníček střílí gól na 1:1 proti domácí Dukle.

Článek

„Mám velkou radost, je to paráda," usmíval se Řezníček, jenž zaznamenal vůbec premiérový hattrick v nejvyšší soutěži. „Čekal jsem na něj strašně dlouho a dočkal se ho nakonec skoro ve třiceti," vykládal borec, jenž na Hané hostuje z Plzně a v jarní části doposud skóroval pouze jedinkrát.

„Na tento stadión přitom nemám dobré vzpomínky. Vyhrál jsem na Dukle akorát jednou s Brnem, kdy jsem dal dva góly. Pak jsem tady dal penaltu ještě za Příbram, jinak nic moc," připomněl.

Ztrestal Radovu chybu

Báječný střelecký koncert zahájil ve 31. minutě a vydatně mu k němu pomohl kiksem při rozehrávce brankář Rada. „Situace ale jednoduchá nebyla. Rada na mě vyběhl strašně rychle a já si hodil míč do strany. Obránce ještě dobíhal, ale naštěstí to tam propadlo," oddechl si Řezníček, který v tu chvíli srovnal na 1:1 a po přestávce dalšími dvěma trefami dokonal obrat Sigmy.

„U druhého gólu jsem byl dobře na první tyči a třetí pak dal z nacvičeného rohu. Za hattrick jsem moc rád, ale hlavně, že máme tři body a poprvé na jaře vyhráli venku," radoval se Řezníček. Olomouc ale klidnou koncovku duelu neprožila. Podaný z přímého volného kopu totiž dal Dukle naději alespoň na remízu. „Dostali jsme zbytečný gól ze standardky, kdy jsme tam byli v chaosu. Takže v závěru byly ještě nervy," přiznal Řeníček, jehož mužstvo díky tříbodovému zisku dál drží kontakt s čelem tabulky a minimálně do soboty se posunulo na třetí příčku.

„Snad se od toho odrazíme a potvrdíme body za týden s Jihlavou. V minulých zápasech jsme si šancí tolik nevytvořili. Chce to sypat do vápna a šance přijdou, tvrdí Řezníček.

Olomouc skórovala na Julisce v lize vůbec poprvé od roku 1994. „O té sérii jsem slyšel. Jsem rád, že jsme to tady dneska urvali. Zápas nebyl jednoduchý, protože Dukla hraje o všechno," uzavřel.

Reklama

Související témata: