Hlavní obsah

Čínský emisar Krmenčík má na mušce oblíbenou kořist

Plzeň

Splnil exotickou čínskou misi s národním týmem a je zpátky, aby hájil trůn. Kanonýr vedoucí Viktorie Plzeň je s dvanácti góly také nejlepším střelcem fotbalové ligy. „Čína je destinace, ve které jsem ještě nikdy nebyl. S posunem času jsme se po návratu poprali, vyspali se a jsme nachystaní,“ hlásí útočník Michael Krmenčík před večerním duelem s Mladou Boleslaví.

Foto: FAČR/Štěpán Černý

Michael Krmenčík dává třetí gól národního týmu v utkání s Čínou.

Článek
Fotogalerie

Uruguay moc nepotrápili (0:2), ale Čínu 4:1 porazili a také plzeňský kanonýr se trefil.

„První zápas na Čínském poháru jsme nezvládli, ale těžko říci, zda jsme mohli uhrát víc. Druhé utkání už se nám vydařilo líp. Já dal gól a Honza Kopic měl asistenci. Snad si produktivitu přeneseme i domů," doufá Michael Krmenčík v rozhovoru pro klubovou televizi.

Bomber ze Štruncových sadů se každopádně chystá na svou oblíbenou kořist. V posledních dvou utkáních s Mladou Boleslaví nastřílel celkem čtyři branky.

„Poslední vzájemné zápasy mi vyšly, ale lehký soupeř nás nečeká. Mají šikovné kluky, některé znám z Dukly, kde jsem s nimi hrál," líčí Krmenčík.

Středočeši hrají o záchranu, proto během jara měnili trenéra. „Když se týmu nedaří, tak mužstvu každá taková změna většinou prospěje. Věřím však, že jim zápas znepříjemníme. Jsme doma, musíme vyhrát," těší se.

Viktorii teď vzhledem k dohrávce odloženého duelu v Ostravě čekají tři zápasy v osmi dnech.

„Pro nás nic nového. Jsme zvyklí, když jsme hráli Evropskou ligu. S nahuštěným programem problém nebude, jen se musíme připravit a nastavit hlavu. Bojujeme o titul a Ligu mistrů," zdůrazňuje Krmenčík.

Zápas Plzeň - Mladá Boleslav se hraje v sobotu od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama