Hlavní obsah

Brno - Karviná 0:0Zbrojovka třikrát trefila tyč a zůstala předposlední

Fotbalisté Zbrojovky Brno ve 22. kole první ligy remizovali s Karvinou 0:0. I když měli svěřenci trenéra Romana Pivarníka po většinu utkání výraznou územní převahu, gól nedali - dvakrát nastřelili břevno a jednou tyč. I tak se předposlední tým tabulky, který vyhrál v jediném z posledních sedmi kol, bodově dotáhl na čtrnácté Slovácko. Na gól čekají Brňané už 310 minut. Karviná v lize neprohrála už posedmé za sebou a v posledních čtyřech zápasech remizovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Roman Pivarník.

Článek

Domácí měli po celý úvodní poločas výraznou a vytvořili si několik slibných šancí. Třikrát zahrozil střelecky aktivní Acosta. Ve 12. minutě jeho přízemní střelu levačkou kryl brankář Le Giang. O čtyři minuty později stačili karvinští zadáci Juharův centr z levé strany hlavičkou odvrátit jen k uruguayskému středopolaři, který trefil břevno.

Za další dvě minuty Acostovu střelu brankář vyrazil. Další nabídku ke skórování ve 22. minutě po faulu na Kratochvíla nevyužil Škoda, jehož střela z trestného kopu těsně minula cíl. I když Zbrojovka i nadále držela soupeře pod tlakem, v koncovce jí chyběla větší přesnost.

Karviná vážněji zahrozila až před koncem prvního poločasu. Ve 42. minutě Voltrovu střelu Melichárek vyrazil a ještě před přestávkou po Voltrově centru Wágnerova hlavička těsně minula domácí branku.

Hned po změně stran se opět vyznamenal brněnský brankář, který vyrazil střelu Budínského z trestného kopu. Střelecké trápení Zbrojovky vyvrcholilo po hodiny hry, kdy se Ziklova hlavička odrazila od břevna a dorážející Škoda trefil tyč.

I když Brňané pokračovali v náporu, jejich snaha o skórování končila na nepřesnostech. Hosté dobře bránili a využívali chyb soupeře k nebezpečným protiútokům, ze kterých se ale rovněž nedokázali prosadit.

Fotbalová liga - 22. kolo:
Zbrojovka Brno - MFK Karviná 0:0
Rozhodčí: Berka - Hájek, Flimmel. ŽK: Lutonský, Krejčí, Pilík - Šisler, Panák. Diváci: 3093.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Kratochvíl (32. Krejčí), Sedlák (86. Pilík), Juhar - Škoda - Zikl (70. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.
Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler - Voltr (66. Lingr), Janečka (59. Panák), Budínský, Kalabiška (90. Weber) - Wágner. Trenér: Mucha.

Reklama

Související témata: