Hlavní obsah

Rok čekal na gól, pak Červenka sestřelil Spartu: Jsem rád, moc ji nemusím

Teplice

Poprvé naskočil v probíhající sezóně do základní sestavy. Dostal se do jediné šance a s přehledem ji proměnil. Fotbalový útočník Marek Červenka trefou v sobotním večeru zařídil pro Teplice bod v prestižní bitvě se Spartou. „Moc ji nemusím, takže jsem rád," vykládal s úsměvem pětadvacetiletý borec, když si se spoluhráči vychutnal ovace zaplněných tribun, zatímco Pražané už popáté v řadě nepoznali radost z vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Červenka (vlevo) z Teplic a Petr Buchta z Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Jak moc vás nadchlo, když jste se dozvěděl o nominaci do základní sestavy právě na duel se Spartou, na který nakonec dorazilo deset tisíc fanoušků?

Bylo to super. Atmosféra byla úžasná, lidi famózní. Jsem nadšený. Tušil jsem, že bych mohl dostat příležitost už v průběhu týdne. Ve čtvrtek mi pak trenér potvrdil místo v základní sestavě. Byl jsem pochopitelně šťastný.

Co pro vás jako odchovance Slavie znamená obrat gólem o body právě Spartu?

Je to super, jsem moc rád. Spartu moc nemusím, tudíž jsem nadšený. Ze současného kádru Slavie jsem v kontaktu už jen s Milanem Škodou, ale určitě si napíšeme.

Na gól jste přitom čekal bez jediného týdne rok. A pak pokoříte právě obranu Sparty.

Myslím, že Štetina, který na mě hrál, je asi jeden z nejlepších stoperů v lize. Tvrdý rychlý. Ale při gólu mi dopřál hodně prostoru, vlastně mě vůbec nehlídal. Sparťaně mě nechali úplně samotného, Hyčka poslal krásný centr z pravé strany a já jen nastavil nohu.

První poločas duelu jste přitom nezvládli a prohrávali. S čím jste šli na hřiště po přestávce?

Říkali jsme si, že na ně musíme vletět, protože nemáme co ztratit. Remíza je asi spravedlivá, byť podle mého jsme si zasloužili za druhý poločas vyhrát. Měli jsme dvě obrovské šance, Sparta už nic.

Dodávaly vám sebevědomí i opakující se výpadky Sparty z druhých poločasů předchozích duelů?

Rozhodně ano. Druhé poločasy mají špatné, proto jsme si věřili. A určitě jsme po přestávce hráli lépe než Sparta. Byli jsme blíže k vítězství.

Bude pro vás trefa znamenající bod pro Teplice v konfrontaci se Spartou poukázkou na základní sestavu i v dalších duelech?

Pro mě je gól do sítě Sparty obrovským povzbuzením. Moc jsem toho v dosavadním průběhu sezóny neodehrál, sbíral jsem starty po minutách. Rozhodnutí je na trenérovi. Samozřejmě není nic moc sedět na lavičce, každý by raději hrál v základu. Útočník se posuzuje podle gólů. Měl jsem jednu šanci, proměnil ji. Tak uvidíme.

Reklama

Související témata: