Hlavní obsah

Sparty se v minulosti soupeři báli, teď tomu tak není, posteskl si Sáček po páté remíze v řadě

Teplice

První šanci v základní sestavě pod taktovou nového trenéra Pavla Hapala dostal v sobotu při bitvě v Teplicích záložník fotbalové Sparty Michal Sáček. Do základní sestavy letenského týmu se v duelu na nejvyšší scéně vrátil prvně od listopadu loňského roku, kdy nastoupil při utkání v Olomouci, které Pražané ještě pod taktovkou kouče Stramaccioniho nezvládli. Ani po zápase 22. kola na severu Čech však neměl jednadvacetiletý talent důvod k radosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček (uprostřed) ze Sparty Praha se snaží vyhnout ležícímu teplickému brankáři.

Článek

„Jsem strašně zklamaný," hlesl Sáček po páté remíze Sparty v řadě. „První půle přitom nebyla z naší strany úplně špatná, ale zase jsme na ni nedokázali navázat a výsledkem je nerozhodný výsledek," posteskl si Sáček po remíze 1:1.

Ještě za bezbrankového stavu měl přitom obrovskou šanci, když mu Zahustel z pravé strany naservíroval míč do ideální střelecké pozice. „Balón mi sice skočil, ale nechci se vymlouvat. Měla to být branka," klopil zrak Sáček.

Nicméně Sparta se záhy stejně ujala vedení, když Stanciu dokázal míč dotlačit do sítě. Jenže po obrátce už Pražané s výjimkou jediné standardní situace nebyli nebezpeční. A za ofenzivní pasivitu zaplatili vyrovnávací brankou.

„Naprosto zbytečně jsme po pauze zalezli. Místo abychom se dál tlačili do útoku a přidali třeba druhý gól. Jenže nic z toho se nestalo a naopak jsme inkasovali," přehrával si Sáček průběh druhé části zápasu na severu Čech.

Se spoluhráči už jako tradičně nezvládli druhý poločas. „Kdybychom věděli, proč nejsme schopní dohrát zápas do vítězného konce ze stavu, kdy vedeme, nedopustili bychom další ztráty. Je jednoznačné, že nám chybí lepší druhé půle. Jsem přesvědčený, že potřebujeme jeden vítězný zápas a naše sebevědomí půjde nahoru, což se pozitivně projeví," říkal Sáček.

Sparta v Teplicích nevyhrála od roku 2013

Zatímco Pražané opouštěli teplický stadión skleslí, domácí byli na koni. A sebevědomě vstupovali už do druhé půle, když si byli velmi dobře vědomi, s jakou pravidelností Sparta po pauze kolabuje. „V minulosti se soupeři Sparty báli. Teď tomu tak není, což je samozřejmě špatně," posteskl si Sáček.

Sparta měla přitom skvěle nakročeno, aby poprvé od května 2013 v Teplicích slavila vítězství. Jenže Severočeši nakonec uhájili domácí neporazitelnost v průběhu sezóny, což pro letenský tým znamená nejen setrvání na šesté pozici tabulky, ale hlavně pak prohloubení manka na pátý Jablonec na tři body.

Na druhou Slavii usilující o předkolo Ligy mistrů pak svěřenci trenéra Hapala ztrácí šest bodů, přičemž tým z Edenu má k dobru ještě nedělní zápas se Zlínem. Pozice pro Evropskou ligu, které momentálně okupují Liberec a Olomouc, jsou od Sparty čtyři body. „Věděli jsme, že kluby před námi vyhrály, tudíž jsme byli pod větším tlakem, ale stejně to musíme zvládat," nevymlouval se Sáček.

Reklama

Související témata: