Hlavní obsah

Nové koště dobře mete aneb Weber zvedá Boleslav. Plzeň jsme zaskočili, radoval se kouč

Plzeň

Nedávný příchod trenéra Jozefa Webera Mladou Boleslav razantně zvedl. Výsledkově i herně. Ze čtyř zápasů pod ním Středočeši získali 7 bodů, prezentují se ofenzivním pojetím. Třešničkou na dortu je sobotní nečekaný triumf 2:1 na půdě lídra fotbalové ligy Plzně.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber v utkání s Plzní.

Článek

„Moc si vítězství vážím. Líbil se mi hlavně výkon v první půli. Plzeň jsme zaskočili, hráli aktivně, dali jsme i gól," pochvaloval si Weber, který na lavičku Boleslavi usedl po únorové porážce s Libercem, kdy vedení odvolalo Dušana Uhrina.

Vedoucí branka padla po nacvičené akci: Komličenko sklepl nabíhajícímu Marešovi, který uháněl na brankáře Kozáčika. „Otevřela se díra, šel jsem sám na bránu, stačilo jen proměnit," radoval se Mareš.

Druhý poločas nezačal pro hosty dobře, v 58. minutě šli po vyloučení Komličenka do deseti. I tak přidali střídajícím Hubínkem druhou trefu. „Pro nás bylo složité bránit se velké kvalitě Plzně. Do vápna létala spousta centrů, byla otázka času, kdy domácí vyrovnají. Naštěstí se nám povedl brejk, který rozhodl," dodal Weber, ještě na podzim kouč Karviné.

Malinko byl na sebe nazlobený, že nestihl předejít vyloučení Komličenka. Ruského útočníka se po prvním napomínání rozhodl vystřídat Magerou, jenže už to nestihl. Komličenko vyfasoval druhou žlutou za úder rukou v souboji.

„Jsem na sebe naštvaný, že jsem nezareagoval dřív. Komličenko nešel do střetu s úmyslem faulovat, ale měl by správně vyhodnotit, jaká byla situace. Věděl, že už měl žlutou kartu," podotkl Weber.

Co zásadního změnil, že Boleslav nastartoval? „Hrajeme vysoký presink, nenecháváme soupeře rozehrát. Myslím, že jsme víc kompaktní. Zvedla se hra, přišly výsledky. Tři body z Plzně jsou nadstandard. Musíme tak pokračovat dál, abychom neměli do posledního kola strach o záchranu," uvedl Mareš.

Reklama

Související témata: