Hlavní obsah

Slavia - Zlín 1:2Sešívaní plzeňského kolapsu nevyužili a odmítli závěr ligy zdramatizovat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Holzer 0 : 1
28. Škoda 1 : 1
90. Ekpai 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Motivaci sice měla Slavia obrovskou, šanci zdramatizovat závěr ligy po sobotním plzeňském kolapsu ještě větší, ale do jejího výkonu se to v epilogu k 22. kolu vůbec nepromítlo. Se Zlínem topícím se u dna tabulky totiž překvapivě prohrála, když jí rozhodující úder v nastaveném čase zasadil Ekpai. Vedoucí Viktoria tudíž může zůstat v klidu. K dobru má nejen devět bodů, ale navíc ještě středeční dohrávaný zápas s ostravským Baníkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ubong Ekpai (vlevo) ze Zlína oslavuje vítězný gól na 2:1 proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Hned třikrát se během úvodní půlhodiny ocitl v Edenu v hlavní roli domácí kapitán, na němž samozřejmě bylo, aby odpověděl na nečekaný úder, o který si jeho Slavia pasivním vstupem do zápasu sama řekla.

Holzer totiž dostal už v 7. minutě v šestnáctce čas i prostor k tomu, aby vypálil a gólman Kolář se po jeho ráně natahoval marně.

Od koho jiného měli Pražané očekávat vyrovnání, než od kapitána Škody? Ten se za ním opravdu hnal, ale uspěl až na třetí pokus. Nejdřív totiž trefil tyč Zlámalovy brány, poté zahodil penaltu nařízenou za ruku Gajiče a teprve do třetice mířil přesně. Souček totiž hlavou přizvedl autové vhazování a nabíhající Škoda hlavou vyrovnal.

Zaslouženě, protože Slavia se po laxních úvodních minutách rychle probrala, přitiskla hosty k jejich šestnáctce a ostřelovala Zlámala ze všech pozic. Zlínský gólman však měl den, takže nejenže zlikvidoval pokutový kop, ale předvedl i několik dalších bravurních zákroků a své mužstvo podržel.

Paradoxem proto bylo, že v samém závěru první půle to byli hosté, kteří mohli skóre znovu otočit. Hlavičkující Holzer měl k druhé trefě hodně blízko, Kolář se však vyznamenal stejně, jako několikrát před tím Zlámal.

Po změně stran čekal Eden od svého týmu ofenzivní smršť, která soupeře smete, jenže zůstalo u očekávání. Zlínu se dařilo aktivní hrou a napadáním už na půlící čáře narušovat akce domácích hned v zárodku, takže Slavia si musela na dlouho vystačit s jedinou šancí, v níž se ocitl střídající Tecl. Ten běžel sám na Zlámala, ale přeloboval nejen jeho, ale i bránu.

Škoda dopadl deset minut před koncem stejně, protože i jeho velkou šanci hostující brankář zlikvidoval. V nastaveném čase pak domácí zažili hotový šok... Střídající Vukadinovič totiž slávistické obraně utekl a Ekpai dovršil střelou do prázdné brány červenobílou zkázu.

Trenér Petržela tak mohl být v Edenu navýsost spokojený, neboť hosté pod jeho vedením na čtvrtý pokus konečně bodovali.

Fotbalová liga - 22. kolo:
Slavia Praha - Fastav Zlín 1:2 (1:1)
Branky: 28. Škoda - 7. Holzer, 90.+2 Ekpai. Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Myška. ŽK: Ekpai, Matejov, Bartošák, Hnaníček, Džafič, Zlímal (všichni Zlín). Diváci: 13 477.
Slavia: Kolář - Bořil, Jugas, Pokorný, Sýkora (61. Tecl) - Souček, Kúdela - Mingazov (46. Bucha), Hušbauer, Stoch (84. Necid) - Škoda. Trenér: Trpišovský.
Zlín: Zlámal - Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák - Jiráček, Traoré (86. Džafič) - Ekpai, Hronek (70. Hnaníček), Holzer - Vyhnal (74. Vukadinovič). Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: