Hlavní obsah

Slavia bude špičkový mezinárodní klub. Těm, co předvídají krach, se omlouvám, uklidňuje Tvrdík

Praha

Jakékoliv obavy o osud fotbalové Slavie, vzrůstající po problémech čínského majoritního vlastníka CEFC, předseda představenstva sešívaných Jaroslav Tvrdík rázně odmítá. Naopak po čtvrtečním jednání s delegací CITIC Group zvěstuje pro vršovický klub světlou budoucnost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zástupce CEFC a Jaroslav Tvrdík během převzetí Edenu 30. dubna 2017.

Článek

Státem vlastněná čínská společnost CITIC Group získá významný podíl v evropské části CEFC, která se dostala do problémů kvůli vyšetřování předsedy představenstva Jie Ťien-minga. Čínský státní gigant má mimo jiné vlastnické podíly také v klubech jako Manchester City či New York City.

„Delegace CITIC Group dnes poprvé ve Slavii. Bylo nám ctí diskutovat s nejvyššími představiteli obou akcionářů Beijing Sinobo Guoan F.C., který je již dlouho smluvním partnerem SK Slavia Praha. Součástí delegace je i hlavní trenér čínských mládežnických reprezentací," pyšnil se kolem půlnoci ze čtvrtka na pátek na svém twitterovém účtu Tvrdík.

A svůj výstup zakončil optimistickým výhledem do budoucnosti a ironickým vzkazem: „SK Slavia Praha bude i nadále směřovat k vybudování špičkového národního a mezinárodního fotbalového klubu. Všem, kteří avizovali její další bezprostřední krach, v čele s některými zcela nezaujatými médii, se za tuto situaci hluboce omlouvám."

„Vstup dalšího akcionáře, který je top firmou světa a sám realizuje rozsáhlé fotbalové aktivity, je velkou příležitostí pro další mezinárodní rozvoj klubu. Prioritou obou stran bude zejména spolupráce v oblasti mládeže a výstavba špičkové mezinárodní fotbalové akademie," pokračoval slavistický šéf.

Reklama