Hlavní obsah

Před třemi lety v lize debutoval, premiérového gólu se ale dočkal Křapka až proti Jablonci

Mladá Boleslav

Na hřišti jásal, to se ví, po zápase však byl z premiérové trefy přece jen trochu rozpačitý. „Jasně že mám z prvního ligového gólu radost. A velkou. Jen mi ji kazí fakt, že nebyl gólem vítězným a nepřinesl nám tři body,“ svěřoval se mladoboleslavský obránce Antonín Křapka po duelu s Jabloncem, v němž se nakonec body dělily.

Foto: Vít Černý, ČTK

Antonín Křapka (vzadu) z Mladé Boleslavi slaví svůj první ligový gól v zápase s Jabloncem.

Článek

Docela povedený signál, jímž si mladoboleslavští fotbalisté pomohli k vedoucímu gólu. Marešův přetažený centr vrátil Šušnjar do šestnáctky, takže Křapkovi stačilo míč jen tečovat. Jablonecký gólman Hrubý se pak už jen s Pernicou a Považancem dohadovali, kdo z nich měl zareagovat.

„Dostat gól ze standardní situace, to naštve. Pořád hráčům opakuji, že jde o nejjednodušší situaci, kterou lze ubránit. Nemusí nikam běžet, stačí obsadit protihráče. Prostě laciná branka. Zvlášť, když centr na Šušnjara letěl dlouho a on měl hrozně moc času, aby ho poslal zpátky před naši bránu," vyčítal jablonecký kouč Petr Rada svým svěřencům.

„My ale tenhle signál nacvičovali, nešlo o náhodu," argumentoval čtyřiadvacetiletý Křapka, že měl za úkol zablokovat protihráče majícího hlídat Šušnjara a pak už jen čekat, až mu míč pošle zpátky do šestnáctky.

Nacvičená standardka vyšla a Středočeši po premiérové ligově trefě Křapky vedli. Tři roky čekal na podobnou chvíli, protože na scéně nejvyšší domácí fotbalové soutěže se mladoboleslavský odchovanec objevil poprvé v dubnu 2015. Pravdou ale je, že v lize zatím odehrál jen šestnáct zápasů, protože ho trenéři pravidelně posílali na hostování. Do Ústí, Bohemians nebo do Pardubic.

Až po příchodu nového kouče Jozefa Webera začal dostávat pravidelně příležitost, takže pomáhá Mladé Boleslavi odvrátit záchranářské trable. I díky jeho gólu a remíze s Jabloncem jsou ty nejhorší zažehnány, neboť Středočechy dělí od čáry ponoru momentálně pět bodů.

„Škoda, že doma nejsme schopni vyhrávat a ve druhých poločasech přicházíme o body. Se Slováckem, teď s Jabloncem zase. Mohli jsme na tom být lépe, i když v naší situaci je každý bod důležitý," kvitoval Křapka proměnu, která se s jeho týmem po příchodu nového trenéra Webera udála.

„Snaží se nás uklidňovat a přimět, abychom šli do zápasu s hlavami nahoře. A projevuje se to... Změnila se atmosféra, semkli jsme se, víc bojujeme, dáváme konečně i góly, takže jsme se trochu odpoutali ode dna tabulky."

Reklama

Související témata: