Hlavní obsah

Koupíme snad do kabiny prase, smál se exzlínský Poznar

Zlín

Ve Zlíně začal hrát ligu, „vyhrál" si v něm angažmá v Plzni. V sobotu se na „domácí" stadión vrátil v dresu Baníku. V emočně vypjaté bitvě pomohl útočník Tomáš Poznar asistencí k výhře 2:0, díky které se Ostrava definitivně vrátila do boje o záchranu. „Nálada je lepší než po remíze s Plzní. Máme tři body, super," radoval se Poznar.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ve vzdušném souboji zleva Zoran Gajič ze Zlína a Tomáš Poznar z Baníku.

Článek

Jak jste zápas uvnitř prožíval?

Pro mě byl hodně emotivní, ve Zlíně jsem vyrůstal, chodil tu do školy. O to je pro mě výhra cennější.

Navíc jste k ní přispěl nahrávkou Jiráskovi na vedoucí gól.

Zlín zaváhal na pravé straně, povedlo se mi toho využít, potáhl jsme míč do vápna. Bary (Baroš) stáhl hráče na první tyč, Milan Jirásek střílel do prázdné branky. Ideální. Rychlý gól byl pro nás velkou vzpruhou.

Zlín vás sice poté zatlačil, po přestávce jste si však výsledek zkušeně pohlídali.

Změnili jsem trochu taktiku, postavili jsme se do bloku. Šel jsem o něco níž, změna fungovala, Zlín už nehrozil. Mohli jsme rozhodnout dřív, měli jsme obrovské šance.

Během týdne jste nahráli sedm bodů (pozn. - výhry s Jihlavou a ve Zlíně, remíza s Plzní). Je Baník zpátky v boji o záchranu?

Někteří nás odepisovali, ale nálada je mnohem lepší. Přišly body, máme i trochu potřebného štěstí. Celkově je lepší atmosféra, první jarní výhra nad Jihlavou pomohla. Čekali jsem na ni dlouho. Řekli jsme si, že takhle chceme hrát - víc nasazení, bojovnosti. Potom přijde i fotbalovost.

Pomohl mužstvu příchod kouče Páníka?

Pan Páník umí tým zklidnit. Dokáže do něj vlít filosofii, umí ji aplikovat na hráče, což ukázal už několikrát v kariéře. Znamená pro Baník vzpruhu.

V Ostravě vás je hned několik, kteří jste prošli Zlínem včetně kouče Páníka. Koupíte něco do kabiny?

Normálně asi koupíme prase, když je nás tak hodně.(směje se) Něco určitě musíme udělat, výhra ve Zlíně je pěkná.

Reklama

Související témata: