Hlavní obsah

Boj o titul je pořád v naší režii, utěšují se plzeňští fotbalisté po kolapsu v Ďolíčku

Praha

Šest bodů v sedmi jarních zápasech! Bilance fotbalové Plzně po zimní pauze na domácí scéně je děsivá. Naposledy svěřenci trenéra Pavla Vrby schytali pětibrankový příděl v neděli na hřišti Bohemians 1905. Náskok Západočechů se v čele nejvyšší soutěže ztenčil na sedm bodů, přitom před startem jarních bojů měli k dobru dvojnásobný odstup na druhou Slavii. V nynější nepohodě čeká borce Viktorie nedělní domácí bitva s probouzející se Spartou.

Pavel Vrba po debaklu v ĎolíčkuVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Dostáváme úplně zbytečné góly po hrozných individuálních chybách. Často navíc inkasujeme jako první, a pak je pro nás složité zápasy otáčet," přemítal záložník Patrik Hrošovský, když jeho Plzeň v nedělním večeru opouštěla stadión v Ďolíčku.

Domácí šatnou duněla muzika, slyšet byl smích a vtipkování. Jako na party. V Plzni mají k podobnému rozpoložení aktuálně hodně daleko. „Když člověk vyhraje dva tři zápasy, kolikrát jde všechno automaticky. Ale teď se nám nedaří nic, míče se od nás odráží," krčil rameny Hrošovský.

„Není důvod věšet hlavy. I přes čtyři inkasované branky za poločas, jsme se dokázali vrátit do hry a věřili, že je obrat v našich silách. Měli jsme i dost dalších situací, abychom skórovali. Jen nám aktuálně chybí kvalita v ofenzivní fázi," říkal útočník Západočechů Tomáš Chorý. „Je to už i o hlavě, o psychickém rozpoložení," připustil Hrošovský.

Byť panuje v klubu aktuálního lídra napětí, pořád mají borci Viktorie k dispozici sedmibodový náskok. „Problém je, že nezvládáme ani zápasy doma. Každopádně pořád máme boj o titul ve vlastní moci a pořád si jej můžeme vyhrát sami. Je však jasné, že rozhodujícím faktorem bude hlava," dumal Hrošovský.

„Všichni věříme, že sílu pořád máme. Je potřeba jednou výhrou překonat současný stav. Plzeňský kádr je na tolik zkušený, že nás ani pětibrankový příděl na Bohemce nezlomí. Vždyť pořád je situace v naší režii. Doufáme, že soubojem se Spartou se odrazíme," ujišťoval útočník Chorý.

Reklama