Hlavní obsah

Klokani ukázali recept na Plzeň. Debakl v Ďolíčku je ale spíš naše nevýhoda, tuší sparťané

Praha

Srpen 2011. Tak staré už je datum poslední výhry (2:0) fotbalistů Sparty v Plzni, o kterou se dvěma trefami postaral africký tank Kweuke. Od té doby Letenští ve Štruncových sadech neuspěli. Před nedělním šlágrem 24. ligového kola však vystupuje do popředí nejen zmíněná černá série, ale také víkendový výbuch Viktorie v Ďolíčku (2:5). Dokáže si Sparta vzít od Bohemians recept?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kopic nechápe, co se s Viktorií děje...

Článek

Dusno musí být v Plzni pořádné. Přestože má lídr tabulky na druhou Slavii stále sedm bodů k dobru, debakl v Ďolíčku jen podtrhl matný vstup do letošního roku. Viktoria je v tabulce jara až na 13. místě s bilancí jedné výhry, tří remíz a tří porážek...

Do rozjitřené atmosféry teď přijede Sparta. Může být rozpoložení favorizovaného protivníka její výhodou, nebo naopak překážkou, protože Plzeň už prostě zabrat musí...?

„Myslím, že budou doma působit úplně jinak než v Ďolíčku. Něco si z výhry Bohemky vezmeme, ale nahlas o tom mluvit nebudeme," usmívá se Josef Šural, který byl v posledním duelu s Duklou (3:0) kapitánem týmu.

„Bohemka měla neskutečný pohyb, rvala se, což nemá žádný soupeř rád. Navíc dala prakticky z každé střely gól. Především nám ukázala nezměrné nasazení, které je předpokladem úspěchu pro všechna mužstva," přemítá trenér Pavel Hapal.

Letenští jsou dobře naladění. A soupeř...?

Letenští musejí především počítat s tím, že po drtivé porážce proběhly v Plzni důrazné pohovory a mobilizace.

„Nejde pro ně o první výstrahu, celý vstup do jara si představovali lepší. Ale odehráli také dobré zápasy. Dají si na Spartu určitě pozor. Uvidíme, zda bude rozhodovat stránka taktická, nebo psychická. Věřím, že my jsme po vítězství nad Duklou dobře naladění, těším se," líčí Hapal.

Nejlepší střelec mužstva si myslí, že aktuální situace protivníka bude pro Spartu nevýhodou.

„Na Bohemce dostali přes prsty, takže nic jiného jim teď nezbývá než konečně vyhrát. S vědomím, že se jim na Spartu v poslední době daří, takže pro nás bude situace jen těžší... V Plzni nechytli začátek jara, ale hráli také náročné zápasy v Evropské lize, cestovali. Teď už je to jen o jejich hlavách," uvědomuje si Šural.

Reklama

Související témata: